Meciul Danemarca – Finlanda, în timpul căruia fotbalistul Christian Eriksen a căzut pe teren, a scos în prim-plan și un fotbalist de mare caracter, devenit acum eroul Danemarcei. Este vorba de fundașul Simon Kjaer, cel care i-a oferit primul ajutor colegului său Christian Eriksen până la sosirea echipei medicale, notează ziaristii.com.

 

”Un erou! Un lider incredibil!”, scrie presa daneză despre Simon Kjaer (32 de ani), căpitanul echipei Danemarcei.

Acesta a dovedit mult sânge rece în minutul 42, la incidentul care a speriat întreaga asistență de pe ”Parken Arena” din Copenhaga, dar și zeci de milioane de telespectatori.

În panica provocată de prăbușirea lui Christian Eriksen, un singur om și-a păstrat luciditatea și a intervenit prompt până la sosirea cadrelor medicale: Simon Kjaer. El este eroul momentului la Euro 2020, dar și în întreaga lume. Nici nu mai ontează că echipa sa a pierdut, surprinzător, în fața Finlandei, o echipă care a trimis un singur șut pe poartă.

În acel cumplit minut 42, Eriksen a încercat să ajungă la un balon, pe flancul stâng al atacului danez, aproape de linia de aut. A făcut câțiva pași împiedicați, puțin aplecat în față, după care s-a prăvălit fără reacție pe teren, cu fața în jos.

Kjaer s-a dus direct la Eriksen, imediat cum l-a văzut inert pe gazon. A realizat gravitatea situației și a făcut semne disperate pentru a chema staff-ul medical. Până la sosirea acestuia, a făcut tot posibilul pentru a-și ajuta colegul și prietenul cel mai bun.

Kjaer i-a întors capul într-o parte și s-a asigurat că Eriksen nu și-a înghițit limba. Apoi a recurs la câteva încercări de resuscitare și i-a făcut respirație gură la gură. S-a dat la o parte prompt când au intervenit medicii.

Nu a uitat-o nici pe soția lui Eriksen

Dar misiunea lui Kjaer nu se încheiase. După ce s-a asigurat că Eriksen e pe mâini bune, căpitanul Danemarcei Kjaer a realizat imediat că pe stadion se află o persoană care suferă cel mai mult: soția lui Eriksen, Sabrina. Așa că, alături de portarul Kasper Schmeichel, s-a dus la marginea terenului, pentru a o consola pe aceasta, care era foarte agitată.

În tot acel timp, ceilalți coechipieri au format un zid uman în jurul lui Eriksen, care se zbătea între viață și moarte.

Pentru tot ce a făcut în acele minute teribile, Kjaer a fost lăudat de întreaga presă daneză, dar și pe planetă. ”A fost un lider și un erou astăzi”, au tritrat cei de la sportbible.com.

Simon Kjaer și Christian Eriksen sunt colegi la naționala Danemarcei, dar rivali în campionatul italian. Kjaer este fundaș central la AC Milan, iar Eriksen mijlocaș la Inter Milano. În ediția recent încheiată, echipele lor s-au duelat pentru titlu: Eriksen a devenit campion, Kjaer a încheiat pe locul 2.

Christian Eriksen se află într-un spital din Copenhaga, iar situația sa este complet stabilizată din punct de vedere medical. Nu se știe însă dacă va mai putea juca fotbal de performanță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here