Sindicatele îi cer lui Macron să numească un nou guvern de stânga

Sursa: Condeferația Generală a Muncii (CGT)

Confederaţia Generală a Muncii (CGT) îi cere luni preşedintelui francez Emmanuel Macron ”să respecte alegerea urnelor” şi ”să îndemne la formarea unui nou guvern” în centrul căruia să se afle programul Noului Front Popular (NFP, stânga), iar Confederaţia Franceză Democratică a Muncii (CFDT) anunţă că rămâne ”mobilizată”, la o după scrutinul în care stânga a ieşit pe primul loc, fără o majoritate, relatează Le Monde, citat de News.ro.

Centrala sindicală ”îi cere solemn lui Emmanuel Macron să respecte alegerea urnelor şi să îndemne la formarea unui nou Guvern în jurul programului Noului Front Popular, care s-a clasat primul”.

Ea îşi exprimă regretul faţă de ”înaintarea continuă a (Patidului) Rassemblement national (RN, extremă dreapta), care a obţinut un număr-record de deputaţi”.

 

”CFDT este hotărâtă să facă auzită vocea muncitoarelor şi muncitorilor în construcţia politicilor viitoare. Mai mult ca nicodată, rolul partenerilor sociali şi societăţii civile organizate pentru a calma relaţiile, a asculta şi a răspunde aşteptărilor cetăţenilor şi cetăţenelor va fi primordial”, avertizează organizaţia.

Liderii tuturor organizaţiilor sindicale se reunesc marţi seara, prin videoconferinţă, pentru a aborda mai multe puncte, după al doilea tur al alegerilor legislative anticipate de duminică, într-un context marcat de suspendarea reformei asigurărilor de şomaj şi o cerere puternică a unei creşteri a puterii de cumpărare şi salariilor.

Alegeri în Franța. Cinci scenarii posibile

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here