Singapore a început testele pe oameni pentru un vaccin împotriva COVID-19

Sursa: Pexels

Singapore a început testele pe oameni pentru un vaccin împotriva COVID-19 și preconizează că acesta va fi administrat săptămâna viitoare unui număr de 100 de persoane, în cadrul unei prime faze care va dura până în octombrie, relatează sâmbătă EFE.

Vaccinul, care a primit numele de Lunar-Cov19, este dezvoltat de Facultatea de Medicină din cadrul Universității Naționale din Singapore și de compania farmaceutică americană Arcturus Therapeutics, a informat sâmbătă cotidianul singaporez The Straits Times.

Deocamdată, la nivel mondial sunt testate pe oameni sau au primit autorizație în acest sens 26 de vaccinuri, în timp ce alte 139 se află în faza de investigare premergătoare testării pe oameni.

Potrivit EFE, Singapore a fost una dintre primele țări după China – de unde provine virusul – în care s-au detectat cazuri de COVID-19. Tara a acționat rapid pentru a le combate, însă începând de la finele lunii aprilie virusul s-a extins la barăcile unde locuiau sute de muncitori necalificați străini.

Până în prezent, s-au înregistrat 54.797 de cazuri de coronavirus și 27 de decese în prosperul oraș-stat cu 6,5 milioane de locuitori. Peste 90% din cazurile de infectare au fost identificate în barăcile situate la periferia orașului, unde au fost izolați începând din aprilie circa 300.000 de muncitori străini. În medie, 20 de muncitori erau înghesuiți într-o singură baracă, în condiții de igienă precare.

În ultimele zile, autoritățile au dezafectat aceste barăci și le-au făcut în mod sistematic teste lucrătorilor, proces care – potrivit unui anunț făcut de autorități – s-a încheiat complet vineri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here