Dumitru Buzatu, supărat că Ciolacu a numit PSD un partid al ”tătucilor”: Ar fi cazul să ne măsurăm puţin înălţimea

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Președintele Consiliul Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, a criticat, sâmbătă, organizarea unui congres extraordinar al PSD și și-a mustrat colegii, inclusiv pe Marcel Ciolacu, pentru unele afirmații făcute în discursurile lor.

Cel mai mult l-a deranjat, însă, afirmația că partidul ar fi unul al „tătucilor” și că ar trebui să se modernizeze. Buzatu consideră că partidul este deja unul modern, iar „tătucii” au fost personalități proeminente.

Eu credeam, acum 30 de ani, că m-am înscris într-un partid modern deja. Dar, sigur, modernismul nu e proprietatea nimănui şi, evident, apreciez această tendinţă de a vă situa în linia modernismului şi de a înlătura vechile metode. Vechile metode le coroborez aici cu exprimarea domnului preşedinte interimar, care a spus că a trecut vremea tătucilor. (…) Poate că e bine ca la adresa liderilor noştri din trecut să ne exprimăm cu mai multă atenţie. Că printre aceştia au fost Ion Iliescu, Adrian Năstase… şi ar fi cazul să ne măsurăm puţin înălţimea, chiar dacă rigla sau ruleta pe care o folosim arată câteva sute de centimetri”, a spus Buzatu.

Eu sunt unul dintre aceia care m-am luptat din răsputeri ca acest congres să fie un congres ordinar al partidului, să fie un congres la termen, să fie un congres desfăşurat pe baze statutare serioase şi nu pe modificări şi încropeli făcute la repezeală, astfel încât să ne cadă cât mai bine atunci când trebuie să participăm la procesul democratic al alegerii structurilor de decizie ale PSD”, a mai afirmat Buzatu la congresul partidului.

Liderul PSD Vaslui s-a arătat deranjat și de o „formulare extrem de nefericită” a liderului Marcel Ciolacu, aceea care viza transformarea PSD în „partidul clasei de mijloc”.

Eu credeam că partidele social-democrate din lumea contemporană modernă, aşa cum ziceţi domniile voastre, sunt partide de integrare şi se referă la toate clasele sociale şi grupurile, categoriile sociale, ale căror năzuinţe încearcă să le studieze (…), pentru care formulează politici găsind acel numitor comun tuturor care să conducă la o societate mai bună, la o lume decentă, la mai multă bunăstare, la mai multă înţelegere şi la un mecanism democratic de afirmare”, a arătat Buzatu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here