Acasă Externe Site-ul Jerusalem Post şi contul Twitter al Maariv, piratate în ziua marcării...

Site-ul Jerusalem Post şi contul Twitter al Maariv, piratate în ziua marcării a doi ani de la asasinarea generalului iranian Qassem Soleimani

Două mari site-uri de ştiri israeliene au fost piratate luni şi afişau mesaje de ameninţare – ”Suntem aproape de voi fără să ştiţi”, în ebraică şi engleză – la adresa Israelului care ar putea avea legătură cu marcarea a doi ani de la asasinatul generalului iranian Qassem Soleiman, relatează AFP, citată de News.ro.

Site-ul în engleză al Jerusalem Post şi contul Twitter în ebraică al cotidianului Maariv au afişat luni imaginea unui pumn care trage un obuz de pe un inel cu piatră roşie, de pe un deget, către un dom explodat.

”Suntem aproape de voi fără să ştiţi”, scria în engleză şi ebtaică sub pumn.

Acest atac informatic are loc în ziua marcării a doi ani de la asasinarea generalului iranian Qassem Soleimani, arhitectul strategei iraniene în Orientul Mijlociu şi a locotenentului său irakian, ucişi într-un atac cu un avion american fără pilot (dronă), de către Statele Unite, pe un drum lângă aeroportul internaţional din Bagdad.

Site-ul Jerusalem Post şi contul Twitter al Maariv, piratate în ziua marcării a doi ani de la asasinarea generalului iranian Qassem Soleimani

Statele Unite l-au acuzat, atunci pe Qassem Soleimani, care purta adesea un inel cu o piatră roşie, că pregătea o acţiune iminentă împotriva personalului american în Irak.

Potrivit Jerusalem Post, acest atac informatic, a cărui origine era necunoscută în această etapă, a durat câteva ore.

Începând din 2010, când virusul Stuxnet a vizat programul nuclear iranian, Iranul, pe de o parte, şi Israelul şi Statele Unite, pe de altă parte, se acuză reciproc de atacuri cibernetice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here