Şlepuri cu peste 1.000 de tone de deşeuri, descoperite în Portul Murfatlar

Sursa: Poliţia de Frontieră

Două şlepuri cu peste 1.000 de tone de deşeuri au fost descoperite de poliţiştii de frontieră în Portul Murfatlar, acestea sosind din Bulgaria pentru o firmă din Bucureşti, transmite News.ro.

De la începutul anului, în judeţul Constanţa au fost descoperite peste 3.000 de tone de deşeuri.

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, marţi, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Constanţa, s-au deplasat în Portul Murfatlar unde au făcut un control asupra mărfurilor transportate cu  două şlepuri motor, sub pavilion România.
Acestea transportau 1.060 de tone mărfuri declarate ca deşeuri metalice provenite din Bulgaria, care urmau a fi descărcate în Portul Constanţa, pentru o firmă din Bucureşti care efectua activităţi de import în România.
„În urma verificării documentelor, s-a constatat că acestea sunt întocmite neconform, fiind declarate mai multe coduri de deşeuri feroase. Verificările au fost realizate şi fizic asupra compartimentelor marfă, fiind descoperit faptul că, pe lângă tipurile de deşeuri înscrise în acte, erau amestecate şi deşeuri de plastic, ambalaje carton, cauciuc, ebonită, deşeuri electrice, motoare cu ardere internă ce conţin lubrifianţi şi uleiuri, filtre ulei folosite, acumulatori – baterii, piese auto cu componente din cauciuc”, se arată în comunicat.
Sursa citată menţionează că reprezentanţii Gărzii de Mediu Constanţa nu au permis intrarea în ţară acestor deşeuri, fiind returnate la expeditor, în Bulgaria.
De asemenea, în acest an, poliţiştii de frontieră au descoperit 23 de cazuri de deşeuri neconforme. Astfel, în Portul Constanţa Sud Agigea au fost depistate 1.900 de tone de deşeuri, în Portul Murfatlar – 1.000 de tone, în PTF Vama Veche – 100 de tone şi în PTF Negru Vodă – 45 de tone.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here