Cîțu, atacat de un deputat PNL pentru demiterea lui Octav Bjoza

sursa: Florin Roman / Facebook

Deputatul PNL Florin Roman a declarat că demiterea lui Octavian Bjoza din funcţia de subsecretar de stat este o eroare şi că mulţi arată cu degetul spre Florin Cîţu, însă „cei care au luat această decizie sunt, ca de obicei, în spatele cortinei” şi „iau decizii politice şi le înmânează, în plic, premierului”, transmite News.ro.

„Octavian Bjoza nu este doar numele preşedintelui foştilor deţinuţi politici, ci unul dintre ultimii eroi în viaţă ai neamului românesc. Un adevărat «Memorial al durerii» în carne şi oase. Un om căruia regimul comunist nu i-a îndoit nici coloana vertebrală, nici convingerile. Schimbarea domniei sale este o eroare. Văd că mulţi arată cu degetul spre Florin Cîţu. Cei care au luat această decizie sunt, ca de obicei, în spatele cortinei. Ei iau decizii politice şi le înmânează, în plic, premierului. Ştiu din câteva discuţii cu domnul Bjoza că nu era tocmai confortabil cu acest post, mai ales după ce partea de revoluţionari a rămas fără şef. Dar nu-şi putea abandona puţinii colegi, care mai trăiesc, de suferinţa din temniţele comuniste! Parcă suntem blestemaţi să nu ne preţuim adevăratele valori morale, decât după ce nu le mai avem. În cazul domnului Bjoza mai e încă timp pentru cei care au negociat «sinecura» unui erou să revină asupra deciziei. Iertare, domnule Bjoza!”, a scris Florin Roman marţi pe Facebook.  

Preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici şi Victime ale Dictaturii din România Octav Bjoza a fost demis din funcţia de subsecretar de stat la Secretariatul de stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945 – 1989.

„A pune în discuţie dimensiunile Holocaustului şi a încerca să pui pe umerii comunităţii evreieşti aducerea comunismului în România este nu doar o încercare de a mistifica istoria, ci şi un gest periculos pentru valorile democratice”, şi-a argumentat decizia şeful Guvernului Florin Cîţu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here