Sorin Cîmpeanu, despre problemele grave cu care se confruntă elevii: Pierderile foarte mari din cauza pandemiei, explozia fenomenului de bullying și tentativele de suicid în rândul adolescenţilor

Sursa foto: Inquam Photos
Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a atras atenția, duminică, cu privire la ”pierderile educaţionale foarte mari” din cauza pandemiei de coronavirus şi a spus că se observă o creştere îngrijorătoare a fenomenului de bullying, dar şi o creştere a tentativelor de suicid în rândul adolescenţilor.

Sorin Cîmpeanu a declarat duminică, în emisiunea Insider Politic de la Prima TV, că pierderile educaţionale generate de pandemie şi şcoala online sunt mari, dar că pot fi recuperate cu răbdare şi perseverenţă, relatează News.ro.

Pierderile educaţionale sunt foarte mari, sunt foarte greu de recuperat şi pot fi recuperate doar cu perseverenţă, cu răbdare şi, mai cu seamă, cu efortul fiecărui cadru didactic, efortul şi priceperea fiecărui cadru didactic”, a afirmat ministrul.

Sorin Cîmpeanu a adăugat că, pe lângă pierderile educaţionale, există o creștere semnificativă a fenomenului de bullying.

Există o explozie a fenomenului de bullying în şcoli, extrem de gravă. O spun psihologii, cei cu pregătire, cu competenţă a se pronunţa asupra acestui subiect. Există, vedem bine, din păcate, doar în ultimele zile, o multiplicare a tentativelor de suicid în rândul adolescenţilor. Există, şi o spun iarăşi medicii, o multiplicare a afecţiunilor oftalmologice”, a mai afirmat Sorin Cîmpeanu.

Acesta a vorbit şi despre adâncirea diferenţelor care existau oricum în sistem: „Există, şi o spun eu în calitate de ministru al Educaţiei, o adâncire a inechităţilor deja existente în sistemul românesc de învăţământ – între oraş şi sat, între medii defavorizate şi medii mai norocoase din perspectivă socială şi materială”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here