Sorin Cîmpeanu: Peste 5 milioane de teste vor ajunge în şcoli în acest weekend

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că încă 5.660.000 de teste vor ajunge în şcoli în acest weekend, astfel încât sunt asigurate stocurile pentru testările programate în prima decadă din februarie în toate unităţile de învăţământ. 

Având în vedere evoluţia epidemiologică şi importanţa respectării regulilor sanitare, alături de testarea responsabilă, 5.660.000 de teste vor ajunge în şcoli în acest weekend, până la începutul săptămânii viitoare. 5.000.000 de măşti de protecţie au ajuns deja în şcoli„, a transmis, vineri, Sorin Cîmpeanu, potrivit News.ro.

Potrivit ministrului Educaţiei, după cele 10,54 milioane de teste livrate în şcoli săptămâna trecută, în cursul acestei săptămâni au mai ajuns în şcoli şi grădiniţe încă 2,3 milioane de teste.

La acest moment, în toate unităţile de învăţământ sunt asigurate stocuri pentru testările programate în prima decadă a lunii februarie 2022. Fac un apel încă o dată la respectarea strictă a regulilor sanitare şi la raportarea responsabilă a rezultatelor testelor, astfel încât procesul educaţional derulat în condiţii de securitate sanitară să fie afectat cât mai puţin posibil„, a subliniat Cîmpeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here