Spărgători de bancomate, prinși când se pregăteau să dea o nouă lovitură

Polițiștii și procurorii DIICOT au reușit să prindă patru hoți din bancomate chiar în timp ce se pregăteau să detoneze un ATM din județul Vrancea.

Anchetatorii au reușit să dea de urma lor după o lună de cercetări. Cei patru foloseau dispozitive artizanale cu praf de pușcă scos din gloanțe de vânătoare și ar fi responsabili și de lovituri date în mai multe state europene.

Potrivit anchetatorilor, grupul a fost format în Galați și era specializat în furturi din bancomate prin detonarea acestora folosind materiale sau substanțe explozibile.

Ințial, cei patru hoți au încercat să arunce în aer un bancomat din localitatea Liești, unde, după scoaterea din folosinţă a sistemului de supraveghere video, au forțat fanta de eliberare a bancnotelor ATM-ului în care au introdus materiiale explozive. Operațiunea nu le-a reușit, așa că au plecat fără niciun ban. Se întâmpla în 11 septembrie, anul acesta.

După câteva zile, au încercat din nou, de această dată în Tulucești, tot în județul Galați. De această dată, detonarea a avut succes și cei patru hoți au plecat cu banii din bancomatul care tocmai fusese alimentat pentru ca oamenii să-și încaseze pensiile. Au furat aproximativ 120.000 de lei, potrivit DIICOT.

Gruparea s-a mutat în județul Vrancea. La începutul acestei luni, hoții au încercat să arunce în aer un bancomat din Păunești, dar au reușit doar să strice ATM-ul, fără să ajungă și la bani.

Următoarea lovitură au încercat să o dea noaptea trecută, dar au fost prinși în flagrant de polițiștii de la Operațiuni Speciale și procurorii DIICOT, după ce au introdus materiale explozive în fanta unui bancomat din localitatea Vulturu.

Pe parcursul intervenției, polițiștii au tras cu pistoale cu bile de cauciuc pentru a-i opri pe spărgătorii care încercau să fugă cu un autoturism, fiind blocați chiar la locul faptei.

În urma flagrantului, azi au fost făcute 12 percheziții la membrii rețelei și complicii acestora. La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Galați urmează să aduse la audieri 12 persoane.

Secretarul de stat în MAI Bogdan Despescu a precizat că doi dintre membrii bandei sunt cercetați și pentru alte fapte și că ar fi dat lovituri similare, cu bancomate aruncate în aer, și în alte țări din Europa. Polițiștii colaborează cu anchetatorii din aceste țări, a adăugat el

Purtătorul de cuvânt al DIICOT, Mihaela Porime, a precizat că probatoriul pentru prinderea celor patru a fost făcut în doar o lună.LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here