Spațiul public | Apel inițiat de G4Media, susținut de Freedom House și Expert Forum

Sursa: Pixabay

„G4Media.ro, Asociația Group 4 Media Freedom & Democracy, Freedom House și Expert Forum trag un semnal de alarmă în ce privește degradarea fără precedent a peisajului mediatic din România”, potrivit unui apel transmis, miercuri, de cele trei entități.

În acest context, se mai arată în materialul menționat, „G4Media și semnatarii acestui apel solicită modificarea de urgență a legii partidelor politice în vederea limitării sumelor pe care partidele le pot cheltui cu presa în afara campaniilor electorale, precum și transparentizarea tuturor contractelor încheiate în ultimii ani, în afara campaniilor electorale, de către partide cu televiziuni sau cu alte publicații. Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a cerut într-un raport public din 15 septembrie desecretizarea contractelor încheiate de partide cu mass-media. Facem un un apel la conștiința profesională a jurnaliștilor onești. Îi încurajăm să refuze orice act de cenzură editorială și să-și facă meseria în slujba publicului. Toate statele membre sunt monitorizate de Comisia Europeană prin intermediului mecanismului privind statul de drept, care se referă atât la buna funcționare a justiției, cât și la libertatea presei”.

  • Textul integral – AICI

Ambasada Rusiei în România minte de două ori într-un comunicat oficial. Și recunoaște că MAE român fusese mințit de Moscova

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here