Stelian Ion, atacat de Iohannis: SIIJ nu a fost desființat, ministrul Justiției încă nu a găsit calea potrivită

Foto: INQUAM/Octav Ganea
Președintele Klaus Iohannis l-a criticat, miercuri, pe ministrul Justiției Stelian Ion și i-a reproșat întârzierea în modificarea legilor justiției și eșecul discuțiilor referitoare la desființarea SIIJ.
„Având în vedere de unde am pornit, pot să spun da, coaliția funcționează, dar nu funcționează perfect. Sunt multe lucruri care nu funcționează. Bunăoară, SIIJ nu a fost desființat. Chit că toată lumea s-a lăudat că așa va face, dar ministrul Justiției nu a găsit încă calea potrivită.
Legile justiției… nici nu există un proiect acceptat în coaliție și sunt și eu nemulțumit de aceste lucruri. Sunt și alte și alte reforme care au fost promise și deocamdată auzim că se întâlnesc și discută. Este mult de lucru, dar această formă eu sunt convins că poate să funcționeze”, a declarat Klaus Iohannis într-o conferință de presă care a avut loc la Parcul Național Comana.
Desființarea Secției Speciale a creat probleme în Coaliție, după ce UDMR a condiționat și s-a opus transferului dosarelor la DNA, în ciuda propunerilor venite de la Ministerul Justiției. UDMR a respins până acum toate soluțiile propuse de Stelian Ion și insistă ca dosarele vizându-i pe magistrați să fie preluate exclusiv de către Parchetul General, ci nu de structurile de parchet competente – DNA sau DIICOT.

Copreşedintele USR-PLUS Dan Barna a anunțat în 27 iulie că probabil în două săptămâni va fi prezentată o nouă propunere de text în ceea ce priveşte proiectul privind desfiinţarea Secţiei speciale.

De partea cealaltă, PNL a stat în expectativă fără a interveni în conflictul dintre UDMR și USR. La ultima ședință a Coaliției, mai exact săptămâna trecută, USR a venit cu propunerea ca magistratul anchetat să poată cere mutarea dosarului său la alt parchet. Propunerea a fost respinsă de către reprezentantul UDMR, Csoma Botond.

„Coaliţia, în ansamblu, se pare că nu-şi doreşte cu adevărat desfiinţarea SIIJ”, a fost reacția ministrului Justiției.

1 COMENTARIU

  1. Ipocrizie curata. Un ministru de resort fara sprijinul intregului guvern dar si al parlamentului nu poate face minuni; fapt ce ar trebui sa-l stie si klaus prin consilierii sai. Dar de ce nu merge direct la cauza pana se se impiedice de efect? O intrebare de curtoazie udmr, asa, pas cu pas.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here