Stelian Ion, despre Secţia Specială: Un mecanism gândit de Dragnea, pentru a intimida şi persecuta magistraţii incomozi

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a afirmat, vineri, că Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) a reprezentat un „mecanism menit să intimideze şi să persecute magistraţii incomozi”, transmite Agerpres.

„Unul dintre lucrurile cele mai grave care au fost făcute prin modificările Iordache la legile justiţiei a fost înfiinţarea acestei Secţii Speciale. A reprezentat de la bun început o anomalie juridică. Există multe probleme de structură referitoare la această secţie. Şi, până la urmă, avem un bilanţ ruşinos, tragem linie după peste doi ani de zile de activitate şi vedem că ceea ce ar fi putut face bine, poate, această secţie, nu prea s-a întâmplat. A fost o ineficienţă totală, nici un caz de corupţie depistat, scurgeri de informaţii, cazuri aproape scandaloase care au făcut titluri de presă în privinţa Secţiei Speciale. Deci, (…) a reprezentat un mecanism gândit de Liviu Dragnea şi împins de ceilalţi parlamentari PSD de atunci – Florin Iordache, Şerban Nicolae, Eugen Nicolicea, menit să intimideze şi să persecute magistraţii incomozi, cei care aveau curaj să-şi exprime punctele de vedere. Şi, pe de altă parte, am văzut clar că a fost gândit ca un mecanism ineficient, dacă ne gândim la faptul că ar fi trebuit chiar să se ocupe de cazurile într-adevăr reale şi importante în zona magistraturii, a cazurilor de încălcare a legii penale în zona magistraturii”, a declarat Stelian Ion, la RFI.

Cu privire la avizul negativ emis de Consiliul Superior al Magistraturii asupra proiectului de desfiinţare a SIIJ, Stelian Ion a precizat o parte a magistraţilor au considerat că, odată cu desfiinţarea, ar trebui să existe nişte imunităţi.

„CSM a dat aviz negativ la înfiinţarea Secţiei Speciale şi acum dă aviz negativ la desfiinţare (…). Explicaţia mea este aceea că o parte a magistraţilor din CSM şi evident o parte a magistraţilor din ţară, eu spun că o mai mică parte, au considerat că ar trebui, odată cu desfiinţarea Secţiei Speciale, să existe nişte imunităţi suplimentare pentru magistraţi, cu care eu personal nu sunt de acord. Consider că nu sunt necesare acum imunităţi pentru magistraţi, dacă avem în vedere egalitatea în faţa legii, dacă avem în vedere faptul că există anumite imunităţi asemănătoare celor pentru parlamentari şi anume la percheziţie, arestare, reţinere, există încuviinţarea CSM, secţiilor din cadrul CSM”, a spus ministrul Justiţiei.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here