STENOGRAME | „Să trăiești, scumpa mea. Foarte grav la tine”. Țepe cu „vrăjitorii” de sute de mii de dolari la Ploiești

Doi membri ai unui clan de rromi din Prahova au fost obligați de judecători să-i plătească unei românce stabilite în Florida suma de 412.753 de dolari, bani pe care i-au obținut în urma unei înșelăciuni spectaculoase prin așa-zisa metoda a „ghicitului”.

Totul a început cu o cerere inedită, clienta de peste Atlantic voia un blestem care să fie atât de puternic încât să-l omoare pe fostul soț. Ce a urmat însă bate un scenariu de film hollywoodian, scrie Ziare.com. Banii sunt de negăsit! Sutele de mii de dolari trimiși din SUA în România prin transferuri bancare în conturile escrocilor au fost scoși cash și, ca prin magie, au dispărut la Ploiești.

Detaliile despre acest caz apar într-un dosar aflat pe masa judecătorilor Curții de Apel Ploiești. Magistrații judecă în acest proces cinci persoane, pentru înșelăciune și șantaj.Este vorba de Elena-Laura Burtea- zisă „Mama Elena”, George Anghel Zatreanu – zis „Diamond” sau „Tămăduitorul George”, Suraj Anghel Zatreanu – zis „Suraj Americanu'” sau „Tămăduitorul Anghel Zavranov”, Maria Burtea – zisă „Mama Maria” și Lucian Mantu – zis și „Luci a lu’ Timișoara” sau „Clarvăzătorul Lucian”.

Întrebări „încrucișate”

Vorbim despre cinci persoane autointitulate „clarvăzători”, „tămăduitori”, „șamani”, „vrăjitori” sau „bioterapeuți”, care au reușit obținerea unor sume enorme în lei și valută, exploatând naivitatea unor persoane, aflate de cele mai multe ori în momente critice din viață, generate de boli incurabile, de probleme ce li se par de nesuportat în plan personal sau profesional etc.Ei și-au creat pagini web sau au postat anunțuri pe diferite site-uri sau în ziare, în cuprinsul cărora se prezintă ca fiind persoane înzestrate cu „calități excepționale”, prin intermediul cărora pot rezolva o paletă largă de probleme.

„Mama Elena”, de exemplu, se recomandă „vrăjitoare”, „tămăduitoare”, „înzestrată de Dumnezeu cu harul de a ajuta persoane lipsite de orice speranță”, „poate vedea trecutul, prezentul, viitorul” și „dezleagă cele mai puternice farmece, vrăji, blesteme” sau „dezleagă blestemele, cununiile, aduce sporul în afaceri, aduce persoana iubită”.

În momentul în care o persoană solicită ajutor din partea auto-intitulaților „tămăduitori”, „clarvăzători”, aceasta este supusă unor întrebări „încrucișate”, care au scopul de a evalua cât mai corect situația materială a „clientului” și de a obține cât mai mulți bani de la acesta, invocând diverse pretexte, care mai de care mai fantastice.”Farmecele”, „blestemele” sau „dezlegările” costă bani grei, iar creduli s-au găsit cu zecile. În general, era vorba de români stabiliți în străinătate: Italia, Germania, Marea Britanie sau SUA.

Falșii vrăjitori cereau bani prin transfer bancar sau mandat poștal atât pentru serviciile lor, dar și pentru cele necesare ritualului: achiziția unor bani din aur, argint, sute de lumânări, ceară, flori, tămâie, mir. Sigur, acestea nu erau cumpărate în realitate, dar clienții erau „peste mări și țări” și nu știau acest lucru, deoarece nu primeau vreo dovadă de achiziționare a acestora.

Pentru a înțelege mai bine acest tip de înșelătorie, iată câteva exemple din dosarul de la Ploiești.

„Mama Elena” vorbește la telefon cu o clientă care îi trimisese bani pentru a-i aduce „spiritul dragostei” soțului său.

„Să trăieșți, scumpa mea… Foarte grav la tine, să știi, foarte-foarte grav la tine. Am făcut viziuni, am făcut tot ce trebuie, n-am vrut să te deranjez având în vedere că ești cu pruncii lângă tine. Dezlegarea este la el, ai înțeles?, o să rămâi… ce-am putut face eu, mama… „

„Așa… O să rămâi cu el pe toată viața, ai înțeles?, am făcut ca să nu te mai desparți de el, adică să rămână cu tine, să nu care-cumva să fii la despărțirea care ți-am spus-o eu de ieri, că erai la un pas de despărțire, să te părăsească cu copii cu tot… „

„Deci tot ce-am făcut te-am legat de el și-n cer și pe pământ, ai făcut bine că am văzut c-ai depus bănuții pe lumânări și pe tot ce-am spus io, pă rădăcinile mele… două milioane șapte sute cincizeci de mii”.

Cum funcționa santajul

Dar acest lucru era doar începutul. Uneori, clienții erau „pasați” de lao vrăjitoare la alta, susțînând că aceasta deține o „vârtelniță” și doar împreună pot „lucra” pentru dragoste și vrăji puternice.

De cele mai multe ori, însă, totul se lăsa cu șantaje, atunci când sumele pentru ritualuri erau tot mai mari. Șantajul lua formă unor blesteme foarte puternice asupra familiei sau cu boli nemaivăzute.

De exemplu, Lucian Mantu, care se recomandă „Lucian Clarvăzătorul”, o păcălea pe o femeie că discuta cu o divinitate, iar dacă femeia nu va cumpăra lumânări de 990 de euro o să rămână mută, surdă și paralizată. Femeia spune că are doar 200 de euro, dar să pună „Clarvăzătorul” banii, și că-i va da.

„Lucian Clarvăzătorul”: „Ascultă-mă cu foarte mare atenție, lucrarea în momentul de față mi-a dat leacul tău de dezlegare, această formă diavolească va trebui dată înainte de apusul soarelui, într-o topitură de argint prin 99 de fire de matură, 99 de boabe de tămâie, 99 de fire de busuioc. Voi depune într-un ceaun foarte mare înainte de asfințit pe o apă curgătoare, într-un loc la lumina Duhului Sfânt, într-un ceaun foarte mare o cantitate de argint, o cantitate de alamă, una de cositor, 99 de fire de busuioc, 99 de fire de mătură, 99 de boabe de tămâie împreună cu apă vie, apă moartă, agheasmă la 9 stele lucrate și toate acestea va trebui topite împreună cu 99 de lumânări de cununie.”

CITIȚI AICI restul articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here