„Străinii ne fură țara” | Andrei Pleșu și Gabriel Liiceanu demontează propaganda PSD

„Păi cine vinde pădurile alea? Niște concetățeni de-ai noștri care și-au dat seama că-i rentabil”, spune Andrei Pleșu, la Dezbaterile Universul.net, unde a dezbătut împreună cu Gabriel Liiceanu una din liniile majore de propagandă ale PSD: „străinul”.

Pe pagina de Facebook Universul.net găsiți cele mai importante știri ale momentului, opinii și analize. Dați-ne LIKE!

De la multinaționale și până la președintele Klaus Iohannis, niciun actor relevant pentru interesele electorale ale PSD nu a scăpat de atacurile furibunde lansate pe diversele canale de comunicare în masă ale social-democraților.

Dialogul dintre Andrei Pleșu și Gabriel Liiceanu:

AP: Intrăm într-un domeniu delicat, pentru că eu am discutat cu oameni foarte în regulă despre problema pădurilor și, de obicei, a apărut această idee: străinii ni le fură.

GL: Ei, asta-i bună…

AP: Păi asta spune poporul cu care vrei să facem curățenie.

GL: Nu, nu.

DT: Mai mult decât poporul, o spun cei care vin cu o campanie foarte insidioasă pe rețelele sociale, cu mesaje strecurate pe calculatorul fiecărui om care are un Facebook și-n care vezi mesaje de genul: nu mai e roșia ca aia de altădată. De ce? Păi, dacă ați intrat în Uniunea Europeană… Unde vă sunt pădurile? Vi le taie austriecii. Unde vă sunt combinatele siderurgice? Vi le-au luat englezii.

AP: Se opun austriecii să intrăm în Schengen? Păi cine vinde pădurile alea? Niște concetățeni de-ai noștri care și-au dat seama că-i rentabil.

DT: Da, cumpărătorul poate fi inclusiv o firmă austriacă.

AP: Ăla-i capitalism – e ceva de vânzare, cumpără.

GL: Și atunci, tu, ca președinte, vii și spui: Atenție, marile firme, care au fost privatizate în mod fraudulos și falimentate de foști securiști care au pus mâna pe ele, nu ni le-au falimentat străinii, le-au falimentat cei care au pus mâna pe ele fraudulos.

AP: Eu risc acum să devin un fel de slujitor omagial al președintelui, dar trebuie să spun că el, totuși, a vorbit despre…

GL: Eu nu vorbesc despre el…

AP: Că a fost în război cu…, nu merge, iar acum i se reproșează că a folosit cuvântul război, că este un cuvânt nemțesc.

Întreaga emisiune – AICI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here