STS anunţă că este necesară actualizarea, pe anumite dispozitive, a aplicaţiei de verificare a certificatelor digitale

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) anunţă că este necesară actualizarea, pe dispozitivele cu sistem de operare Android, a aplicaţiei Check DCC care permite verificarea certificatelor digitale UE COVID-19, anunță News.ro.

„Vă informăm că este necesară actualizarea aplicaţiei Check DCC pe dispozitivele cu sisteme de operare Android, întrucât au fost realizate modificări la gateway-ul european. Actualizarea aplicaţiei a fost realizată de echipa de dezvoltare a Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, iar noua versiune a fost publicată, în urmă cu puţin timp, în Google Play”, a transmis, joi seară, STS.

Aplicaţia Check DCC este disponibilă şi pe dispozitivele cu sisteme de operare iOS şi în versiunea web, la următorul link: https://certificat-covid.gov.ro/check-dcc.

Check DCC, dezvoltată de STS, este singura aplicaţie oficială aprobată prin legislaţia naţională pentru verificarea certificatelor în România. Aplicaţia Check DCC nu înregistrează şi nu reţine datele certificatelor verificate, prin scanarea codului QR de pe certificat fiind verificată autenticitatea şi îndeplinirea regulilor sanitare naţionale sau internaţionale a certificatelor europene COVID.
Certificatele atestă faptul că persoanele:
– s-au vaccinat împotriva COVID-19;
– s-au testat şi au un rezultat negativ în evidenţele autorităţilor medicale;
– s-au recuperat după COVID.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here