Studenții de la Universitatea Politehnică din București vor avea un nou cămin studențesc. Ministerul Dezvoltării investeşte peste 100 milioane lei

Inquam Photos/ Octav Ganea

Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, Cseke Attila, a participat, marţi, la semnarea contractului de proiectare şi execuţie pentru construirea unui cămin studenţesc al Universităţii Politehnice din Bucureşti. Contractul are o valoare totală de 101.803.241,16 lei, asigurată de Ministerul Dezvoltării, potrivit News.ro.

„Întrucât sprijinim educaţia, care este un factor primordial în evoluţia societăţii, avem, în prezent, la Ministerul Dezvoltării, în diferite stadii de implementare, 20 de cămine studenţeşti în 14 localităţi, în valoare totală de peste 1,2 miliarde de lei, care vor asigura condiţii optime pentru 6.788 de studenţi”, a precizat ministrul Cseke Attila, potrivit unui comunicat oficial al ministerului.

Obiectivul va avea o suprafaţă desfăşurată de 17.818,68 mp şi va fi realizat pe un regim de înălţime format din demisol (cu 51 de locuri de parcare), parter şi 10 etaje care vor oferi cazare pentru 700 de persoane în 350 de camere prevăzute cu balcoane (21 de camere fiind destinate persoanelor cu dizabilităţi).

De asemenea, construcţia va fi dotată cu săli de lectură, chicinete şi locuri de luat masa, spălătorii şi uscătorii, spaţii administrative, spaţii tehnice, precum şi cu 4 ascensoare dimensionate pentru a fi utilizate şi de persoanele cu dizabilităţi, iar unul dintre acestea va fi realizat corespunzător cerinţelor asigurării operaţiunilor de intervenţie în caz de incendiu.

Construcţia va avea şi instalaţii electrice de împământare, sistem de detecţie şi avertizare la incendiu, sistem de voce-date, sistem de supraveghere video, sistem de avertizare panică.

Contractul are o valoare totală de 101.803.241,16 lei, asigurată de Ministerul Dezvoltării.

INS: Creștere a numărului de elevi și studenți în anul şcolar 2021-2022

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here