Studiu al Imperial College London: Rata de pozitivare a testelor Covid a crescut de patru ori de la începutul lunii iunie

Un studiu realizat de Imperial College London pe 47 de mii de persoane arată că rata de pozitivare a testelor Covid a crescut de patru ori de la începutul lunii iunie până în prezent, relatează Reuters.

Conform cercetătorilor, numărul cazurilor de Covid se dublează aproximativ o dată la șase zile, pe fondul unui nou val de cazuri provocat de varianta Delta. Studiul, unul dintre cele mai mari din Marea Britanie, cu 47 de mii de participanți testați între 24 iunie și 5 iulie, a arătat că prevalența națională a testelor Covid este de 0,59%, sau un caz depistat la 170 de persoane, în comparație cu 0,15% în perioada dintre sfârșitul lui mai și începutul lui iunie.

De altfel, dacă la finalul lui mai erau înregistrate peste două mii de cazuri noi, miercuri a fost pentru prima dată după luna ianuarie când s-au înregistrat peste 30 de mii de cazuri noi, mai exact 32.548.

Este foarte dificil să formulăm un argument, bazat pe datele pe care le primim, în favoarea deschiderii timpurii a economiei”, a spus Steven Riley, profesor de Dinamica Bolilor Infecțioase. Acesta a adăugat că guvernul trebuie să ia în considerare și alți factori non-epidemiologici atunci când va lua o decizie.

Studiul a mai arătat că ratele de infectare sunt de trei ori mai mici la persoanele sub 65 de ani care au fost complet imunizate, în comparație cu cei nevaccinați, astfel evidențiind importanța campaniei de vaccinare pentru reducerea numărului de cazuri.

Pentru moment, nu s-a găsit nicio legătură directă între campionatul de fotbal Euro 2020 și creșterea numărului de infectări în rândul bărbaților, dar s-a dovedit că femeile au cu 30% mai puține șanse de a fi testate pozitiv, cel mai probabil datorită diferențelor în ceea ce privește socializarea: “Este posibil ca vizionarea meciurilor de fotbal să rezulte într-o activitate socială mai intensă a bărbaților decât în mod obișnuit.”

Premierul Boris Johnson a declarat că intenționează, totuși, să anuleze majoritatea restricțiilor legate de coronavirus pe 19 iulie, deși studiile au arătat că numărul cazurilor ar putea crește în continuare. Johnson a declarat că își asumă posibilitatea mai multor decese de Covid, dar susține că viața trebuie să se întoarcă la normal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here