breaking news

Oficiali din domeniul sănătăţii din statul Washington au declarat, sâmbătă, că un pacient infectat cu coronavirus a decedat, relatează NBC. Este vorba de o femeie în vârstă de 50 de ani, a declarat preşedintele american Donald Trump, sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă, notează și AFP.

Femeia locuia în King County, comitat în statul Washington, şi este una dintre cele 22 de persoane diagnosticate oficial cu coronavirus pe teritoriul american.

Preşedintele Trump a cerut de asemenea media să ”nu încurajeze panica”.

Fac apel la politicieni şi alte persoane să nu facă declaraţii care să genereze panică, pentru că nu există motive de panică. Situaţia este gestionată cu profesionalism„, a declarat Donald Trump.

Donald Trump a anunţat că se va întâlni luni cu reprezentanţi ai marilor grupuri farmaceutice pentru a discuta despre gestionarea epidemiei de coronavirus, care a provocat un prim deces în Statele Unite.

Întâlnirea va avea loc la Casa Albă şi va fi o ocazie pentru preşedinte să întrebe laboratoarele farmaceutice cu privire la progresele medicale în ceea ce priveşte tratamentele şi un posibil vaccin împotriva noului coronavirus.

Statele Unite au anunţat sâmbătă o înăsprire a restricţiilor impuse persoanelor venite din Iran, unde au fost raportate peste 40 de decese legate de coronavirus.

Donald Trump examinează de asemenea impunerea unor posibile restricţii de călătorie la frontiera cu Mexicul.

SUA are până în prezent confirmate 66 de cazuri de coronavirus, dintre care 9 persoane s-au recuperat şi patru cazuri „prezumtive”, dovedite pozitive în testele locale, dar care aşteaptă confirmarea Centrului pentru controlul şi prevenirea bolilor.

În România sunt doar trei pacienţi confirmaţi cu Covid-19.

Surse: Mediafax, Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here