SUA: Mai multe companii aeriene și-au anulat zborurile sau au făcut modificări ale acestora din cauza implementării tehnologiei 5G

Companiile aeriene, inclusiv British Airways, Emirates și Air India, au anulat sau modificat zborurile către SUA din cauza preocupărilor legate de implementarea tehnologiei de telefonie mobilă 5G în  apropierea aeroporturilor, informează The Guardian.

Organizația americană de supraveghere a aviației a spus că semnalele 5G ar putea interfera cu radioaltimetrele, care măsoară cât de sus este un avion pe cer și sunt un echipament crucial pentru piloți, în special atunci când aterizează în condiții meteo dificile.

Autoritatea Federală de Aviație (FAA) a început să își actualizeze ghidurile cu privire la aeroporturile și modelele de aeronave care vor fi afectate. Companiile aeriene spun că avioanele Boeing 777 sunt în special afectate.

AT&T și Verizon, cei doi operatori wireless din spatele planurilor 5G, au declarat că vor întrerupe lansarea în apropierea aeroporturilor cheie , care trebuia să aibă loc miercuri 19 ianuarie 2022.

British Airways a declarat miercuri că a anulat o „mână” de zboruri către destinații precum New York, San Francisco și Boston. Compania declară că: „siguranța este întotdeauna prioritatea noastră și, deși a trebuit să anulăm câteva servicii, am făcut tot ce ne stă în putință pentru a minimiza inconvenientele pentru clienții noștri. Am schimbat aeronavele care operează unele dintre zborurile noastre și le-am rerezervat pe cele pentru servicii anulate la zborurile alternative.”

Emirates, compania aeriană cu sediul la Dubai, Emiratele Arabe Unite, este cel mai mare operator al aeronavelor de tip Boieng 777. Aceasta a comunicat că va opri zborurile spre Boston, Chicago, Dallas-Fort Worth, Houston, Miami, Newark, New Jersey, Orlando, Florida, San Francisco și Seattle. În plus, a anunțat că va continua cursele spre Los Angeles, New York and Washington.

Emirates a spus că anulările s-au datorat ”preocupărilor operaționale asociate cu introducerea planificată a serviciilor de rețele mobile 5G în Statele Unite, pe anumite aeroporturi”.

Air India a anunțat că va anula zborurile către Chicago, Newark, New York și San Francisco, ”din cauza implementării echipamentelor de comunicații 5G”. Lufthansa a comunicat că a anulat un zbor de la Frankfurt la Miami și că va schimba unele avioane Boeing 747-8 cu 747-400.

Korean Air a înlocuit avioanele 777 cu 747-8, pe șase zboruri din Statele Unite. China Airlines din Taiwan a spus că va reprograma unele zboruri, iar Catthay Pacific din Hong Kong a anunțat că va folosi alte aeronave, dacă este necesar.

Companiile aeriene au spus că acționează în urma unei notificări de la Boeing, conform căreia semnalele tehnologiei 5G ar putea interfera cu radioaltimetrul de pe 777, ceea ce ar duce la restricții.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here