VIDEO | Pe ce tronson al Autostrăzii A1 Sibiu-Pitești se va putea circula chiar de anul acesta

Lucrările la primul tronson al autostrăzii A1 Sibiu – Pitești avansează în ritm susținut, astfel încât acesta ar putea fi dat în circulație la finalul acestui an, mai repede decât era prevăzut. Primele segmente ale viaductului Tălmăcel s-au unit.

Viaductul Tălmăcel este executat în consolă – se toarnă tablierul podului dinspre picioarele podului spre exterior – iar primele elemente turnate au ajuns să se unească pe una dintre căile podului.

Autostrada Sibiu – Pitești este vitală pentru infrastructura din România și mai ales pentru constructorul auto de la Mioveni.

Primul tronson, Sibiu – Boița, are o lungime de 13.17 kilometri, iar ordinul de începere al lucrărilor a fost semnat în 30 martie 2020.

Contractul în valoare de circa 127 de milioane de euro are ca termen de finalizare luna martie 2023.

În prezent, secțiunea 1 de la Sibiu la Boița se află la un stadiu fizic de 60%, cele mai grele lucrări fiind aproape gata.

Deschiderea primului tronson al autostrăzii Sibiu – Pitești ar putea fi făcută pe o singură cale de rulare, pe viaductul de la Tălmăcel. Vorbim despre cea mai complexă lucrare de pe traseu, cu o lungime de 650 de metri și o înălțime a picioarelor de până la 30 de metri.

Podul casetat și executat în consolă este construit după cele mai noi standarde în domeniu.

Termenul oficial de finalizare a proiectului este martie 2023, dar sunt șanse mari ca acestea să se finalizeze în avans, în 2022, cel puțin așa spunea în vară fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă. Deschiderea anticipată s-ar putea face totuși în sistem half-profile (pe o cale) pe viaductul de la Tălmăcel, cea mai complexă și spectaculoasă lucrare de pe traseu.
Lucrările contractate în 2019 cu firma Porr pentru circa 127 de milioane de euro au început efectiv în aprilie 2020 (ordinul de începere a venit în 30 martie), după ce a trecut perioada de proiectare. Termenul de execuție este de 3 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here