Țara din Europa în care primești gratis energie electrică

Foto: Carlos "Grury" Santos/ Unsplash

Generatoarele eoliene au asigurat consumul total de energie al Finlandei chiar şi în perioade de solicitare maximă. Sursele regenerabile de energie își dovedesc eficiența în această țară de la Marea Baltică, transmite RADOR.

Energia electrică din Finlanda este gratuită pentru consumatori, datorită generatoarelor eoliene. Potrivit Nord Pool, Bursa de Energie Electrică a Țărilor Nordice, în ziua de luni, 17 februarie, a intrat în istoria energiei electrice de stat, electricitatea devenind gratuită, pentru prima dată în istoria Finlandei.

Prețul energiei electrice a devenit negativ și s-a ridicat la minus 20 de eurocenți pe megawatt-oră (MWh), se arată în comunicatul remis de Nord Pool, Bursa de Energie Electrică a Țărilor Nordice.

Acest efect a fost obținut datorită bunei funcţionări a generatoarelor eoliene, care funcționează la putere maximă pe vreme de vânt puternic.

Prețurile record extrem de reduse la energia electrică s-au înregistrat în Finlanda pe parcursul întregii ierni.

Consumatorii casnici simt şi ei acest lucru, unii dintre aceștia au plătit, în luna ianuarie, în medie, cu 2,29 euro pentru fiecare kilowatt-oră mai puțin, comparativ cu luna ​​noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here