Tătaru explică tratamentul la care a fost supus medicul rănit în incendiul de la Piatra Neamţ

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Nelu Tătaru a declarat, întrebat luni despre starea de sănătate a medicului Ioan Cătălin Denciu – rănit în timp ce încerca să salveze pacienţii în timpul incendiului de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ şi transferat duminică la Spitalul Militar Regina Astrid din Bruxelles – că i-a fost efectuată o procedură de dializă, o reechilibrare şi tratamentul arsurilor. Ministrul Sănătăţii a adăugat că sunt critice următoarele trei zile, transmite News.ro.

„Trei zile, trei săptămâni, trei luni. Este o procedură şi un protocol în arsuri”, a mai explicat Tătaru.

„Da, a ajuns ieri acolo în jurul orei 12.00. S-a făcut o procedură de dializă. S-a efectuat reechilibrarea, tratamentul arsurilor. Este stabil în acest moment. Critice sunt cele trei zile pe care le avem în arsuri. Trei zile, trei săptămâni, trei luni. Este o procedură şi un protocol în arsuri. Aşteptăm evaluarea lor în fiecare zi. Ţinem legătura. Seara, la ora 18.00 avem nişte informări pe care le face corpul medical de acolo”, a afirmat Nelu Tătaru.

Întrebat dacă medicul rănit în incendiul de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, în încercarea de a salva pacienţi, a suferit operaţii în Belgia, ministrului Sănătăţii a răspuns: „El primele intervenţii le-a suferit la Floreasca în dimineaţa zilei de ieri, când a aterizat”.

„S-a făcut o nouă reevaluare. Dacă la Piatra Neamţ erau evaluări de 40% pe suprafaţa corporală – I, II, III şi IV, evaluarea de la Floreasca prezenta 70-75% arsuri de gradul II şi III”, a precizat ministrul Sănătăţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here