Tehnica „deghizării” în unguri. Cum mai încearcă unii români veniți din Italia sau Germania să se strecoare în țară

Facebook: Dan Vasile

Un polițist din Timișoara, Dan Vasile, fost angajat al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă, a explicat ce șiretlicuri mai folosesc românii pentru a se strecura în țară.

Într-un mesaj postat pe Facebook, polițistul prezintă o metodă folosită pentru a scăpa de carantină sau izolare la domiciliu de către unii cetățeni români care se întorc din Italia, principalul focar COVID-19 din Europa, sau Germania.

„Cum situaţiile deosebite atrag tot felul de oportunişti, uite că am trăit să vedem şi români ce pun în pericol românii. Un prieten şi om de încredere pentru mine mi-a trimis următorul mesaj: «am oprit maşina într-o staţie de combustibil Shell de pe autostrada M5, din direcţia Szeged spre Budapesta şi am putut observa maşini înmatriculate în Germania şi Italia ce lasă români pe jos în parcarea unde am oprit şi eu. După un timp apar autocare înmatriculate în România, ce fac curse regulate şi probabil îi transportă în România ca fiind călători în Ungaria, îţi trimit locaţia şi poze»”, a scris Dan Vasile pe Facebook.

„Staţi în casă oameni buni”, a conchis polițistul.

Bilanțul din țara noastră

România înregistrează 64 de cazuri de infecție cu coronavirus, după ce vineri dimineață au mai fost confirmați cinci pacienți cu această boală.

La fel ca ieri, și azi printre cei diagnosticați cu COVID-10 în România s-au numărat oameni care intraseră în contact direct sau indirect cu fostul șef adjunct al Poliției Capitalei, Nelu Lupu. În total, este vorba de 13 astfel de victime.

De altfel, patru dintre cei cinci pacienți confirmați azi sunt membri ai familiei unuia dintre oamenii care intraseră inițial în contact cu Lupu, potrivit Ministerului Sănătății.

Fostul polițist Nelu Lupu a mințit autoritățile române cu privire la călătoriile sale. S-a aflat în cele din urmă că fusese în Israel în cursul lunii februarie, dar perioada în care a ținut secret acest lucru a fost suficientă pentru a răspândi boala în jurul său. Noua gravidă, nepoțelul, fiul său au fost primele victime. Au urmat angajați ai spitalului în care este internat, Spitalul Gerota, dar și alte persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here