Televiziunea de stat iraniană: Recompensă de 80 de milioane de dolari pentru capul lui Donald Trump

Moderatorul care a prezentat la televiziunea de stat iraniană funeraliile generalului Qassem Suleimani a făcut un apel către poporul iranian pentru strângerea sumei de 80 de milioane de dolari, sumă ce ar putea fi oferită ca recompensă pentru capul lui Donald Trump.

„Iranul are 80 de milioane de locuitori. Cu sprijinul populației iraniene, dorim să strângem 80 de milioane de dolari, sumă ce reprezintă o recompensă pentru cel care se apropie de capul președintelui Trump”, a fost mesajul difuzat în direct la postul național de televiziune al Iranului – IRIB, potrivit MSN News și Newsweek.

Ghidul suprem iranian a condus luni o scurtă rugăciune la Universitatea din Teheran în faţa sicriului cu rămăşiţele pământeşti ale generalului Qassem Soleimani, ucis vineri într-un atac cu dronă al SUA în Irak, informează Agerpres, care citează FP.

Avându-i alături pe preşedintele iranian Hassan Rouhani, preşedintele Parlamentului, Ali Larijani, pe generalul de divizie şef al Gardienilor Revoluţiei, Hossein Salami, şi pe şeful Autorităţii Judiciare, Ebrahim Raisi, ayatollahul Ali Khamenei a rostit o rugăciune în jurul orelor locale 09:30 (06:00 GMT), înainte de a ieşi din Universitate împreună cu oficialii prezenţi.

După aceasta, primele rânduri ale asistenţei s-au îndreptat în grabă spre sicriele cu rămăşiţele lui Soleimani, ale irakianului Abou Mehdi al-Mouhandis (numărul doi al Hashd al-Shaabi, o coaliţie de paramilitari pro-Iran integraţi forţelor de securitate guvernamentale) şi ale altor patru iranieni ucişi în acelaşi timp cu ei.

Înfăşurate într-un drapel iranian, sicriele cu rămăşiţele generalului şi ale camarazilor săi de arme urmau apoi să părăsească Universitatea, pentru a fi onorate de o mulţime uriaşă adunată în centrul Teheranului, venită să-l omagieze pe cel mai popular militar din Iran.

Artizan al strategiei militare iraniene în Orientul Mijlociu, generalul Qassem Soleimani conducea Forţa Quds, unitate specială din corpul Gardienilor Revoluţiei însărcinată cu operaţiunile externe. Statele Unite au pus pe seama lui atacuri soldate cu moartea a numeroşi militari americani în regiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here