Tensiune la cote maxime. Forțele navale ruse, manevre de amploarea în Marea Neagră, în timp ce armata Ucrainei desfășoară exerciții lângă Crimeea

Forţele navale ale Rusiei au început miercuri un exerciţiu militar în Marea Neagră, înaintea sosirii aşteptate a unor vase de război americane în zonă, au relatat agenţiile de presă ruse, în timp ce armata Ucrainei a transmis într-un comunicat că forţele sale au efectuat manevre cu tancuri şi artilerie în apropierea peninsulei Crimeea, anexată ilegal în 2014 de către Rusia, relatează Agerpres, care citează Reuters şi EFE.

Exerciţiul naval rusesc implică nave de suprafaţă din flota Rusiei la Marea Neagră, cu baza la Sevastopol (în Crimeea), precum şi elicoptere şi avioane. La exerciţii va fi testată puterea de foc asupra ţintelor aflate la sol şi în aer, potrivit agenţiilor ruse de presă.

Două nave de război americane urmează să sosească în Marea Neagră în această săptămână, în contextul în care Washingtonul şi NATO au tras un semnal de alarmă ca urmare a faptului că Rusia a comasat un număr mare de militari în apropiere de graniţa cu Ucraina şi în Crimeea.

La rândul lor, forţele armate ucrainene au simulat respingerea unui atac cu tancuri şi artilerie în apropierea Crimeii. Reuters aminteşte că exerciţiul are loc după o convorbire telefonică între preşedintele american Joe Biden şi omologul său rus Vladimir Putin, unde liderul de la Casa Albă a abordat subiectul comasării de trupe ruse în apropiere de estul Ucrainei şi în Crimeea.

”Tancuri şi unităţi de artilerie subordonate Comandamentului Forţelor Armate din Ucraina (FAU) se antrenează în condiţii de luptă”, a declarat general locotenentul armatei ucrainene Serghei Naiev, comandantul FAU, într-o notă postată pe Facebook.

Comandantul ucrainean, care nu a precizat câţi militari au fost implicaţi în manevre, a informat că artileria şi tancurile care îndeplinesc misiuni ”de-a lungul frontierei cu teritoriul temporar ocupat Crimeea” au avansat ”cu scopul de a contracara ofensiva inamicului virtual”.

Armata ucraineană a postat o înregistrare video cu manevrele, pe un fundal de muzică rock, în care puteau fi văzute tancuri în formaţie şi militari care manevrau elemente de artilerie. 

1 COMENTARIU

  1. Îl doare in bască pe Pârțu!!..el e cu cașcavalul lui orban, e picolul lui orban ,duce tava cu băuturi alcoolice …si mai căpăta cate o para chioară…ce prim ministru!..asta are mutra de boschetar cat despre comandantul suprem!.omul tocmai a venit la muncă, ăsta fiind marți iar vineri plecă în teritoriu adică acasă…si uite asa trec ani si in tara asta de rahat nu s-a schimbat nimic de 31 de ani..
    Pardon s-au ajuns unii ,au făcut afacerii cu statul indiferent de partid, o mafie transpartinica imensă…iar pulimea traieste pe o zi pe alta..poate da norocul ca aliosa sa trimita o rachetă pe parlament!!.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here