Teodorovici, „reciclat” ca director de audit la Curtea de Conturi, deși se lăuda că va merge în mediul privat

Eugen Teodorovici
Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Fostul ministru al Finanțelor, Eugen Teodorovici, s-a întors la Curtea de Conturi, după ce nu a mai câștigat la alegeri un post de senator în Parlamentul României. Teodorovici spune că funcția de auditor al Curții de Conturi a obținut-o prin concurs în 2010, iar în perioada în care a ocupat mai multe poziții de demnitate publică postul i-a fost rezervat.

„Funcția de auditor pe care o ocup în prezent am câștigat-o prin concurs public încă din anul 2010 și conform legii, atât timp cât am deținut poziții de demnitate publică (ministru, senator etc.), postul de bază mi-a fost rezervat, așa cum este rezervat și postul de profesor, președintelui Iohannis … și altora. Ceva normal, firesc și legal”, a scris Teodorovici, într-un mesaj publicat pe Facebook.

Însă, în urmă cu câteva zile, Eugen Teodorovici susținea că va merge să lucreze în mediul privat.

„Nu am fost niciodată un om politic. Doar apartenența la un partid mi-a dat titulatura asta. Eu sunt auditor. O sa fiți surprinși cu toții, când o sa vedeți ca voi fi chiar mai bun la privat decât toți cei care m-au criticat. O să demonstrez că pot face mai mult în privat, la vedere, corect, cinstit, decât toți hastagii care m-au criticat pe mine”, a declarat Eugen Teodorovici pentru Newsweek România.

Conform CV-ului oficial, Teodorovici a lucrat între 2009-2012 ca director al Autorității de Audit de la Curtea de Conturi.

Eugen Teodorovici a candidat pentru un post de senator, în județul Tulcea, la alegerile parlamentare de anul trecut, însă nu a obținut mandatul.

Acum, Teodorovici ocupă funcția de director de audit în cadrul Curții de Conturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here