Teodosie a împărtăşit, fără mască, zeci de oameni, la slujba de Crăciun. Constanţa e în carantină. Reacția prefectului

Sursa: captură News.ro

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul (ÎPS)Teodosie, a împărtăşit zeci de persoane la slujba Crăciun pe care a oficiat-o la Catedrala Arhiepiscopală “Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”, în coniţiile în care Constanţa este în carantină până la 1 ianuarie, transmite News.ro.

La ceremonia religioasă ÎPS şi ceilalţi preoţi nu au purtat masca de protecţie. Prefectul Constanţei, Silviu Coşa, a transmis un mesaj după ce la slujba de vineri de la Catedrala Arhiepiscopală au participat multe persoane, iar unii dintre credincioşi s-au împărtăşit, iar IPS Teodosie şi preoţii nu au purtat mască, afirmând că situaţia “este în atenţia organelor de ordine şi siguranţă publică”. Silviu Coşa a afirmat că autorităţile nu îngrădesc dreptul la credinţă şi că singura cerinţă a autorităţilor a fost ca slujbele să se desfăşoare conform prevederilor legale.

Arhiepiscopul Tomisului a oficiat vineri, începând cu ora 8.30, Sfânta Liturghie prilejuită de praznicul Naşterii Domnului, la Catedrala Arhiepiscopală “Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” împreună cu un sobor de preoţi. La eveniment au fost prezente câteva zeci de persoane care purtau mască de protecţie. Arhiepiscopul Tomisului şi ceilalţi preoţi nu au purtat masca de protecţie. 

 După slujbă, Arhiepiscopul Tomisului a împărtăşit credincioşii prezenţi la slujba religioasă, iar aceştia au fost nevoiţi să îşi dea jos pentru câteva secunde masca de protecţie. 

Municipiul Constanţa se află în carantină până pe data de 1 ianuarie, la ora 20.Potrivit ordinului de carantinare, este permisă deplasarea cetăţenilor la slujbele religioase. De asemenea, acelaşi document prevede că este permisă organizarea slujbelor religioase doar în exteriorul clădirilor, cu excepţia celor la care participă doar personalul bisericesc. Totodată, prin ordinul de carantinare a fost instituită obligativitatea purtării măştii de protecţie pentru persoanele care au împlinit cinci ani, atât în spaţii închise, cât şi deschise.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here