The Economist: Economia României va reveni abia în 2022 la nivelul din 2019

Economia României va înregistra o scădere de 5,7% în 2020, a spus Matthew Sherwood, senior Europe economist, în cadrul diviziei Intelligence a revistei britanice The Economist, în cadrul evenimentului online „Peisajul European în umbra pandemiei. România – transformare, revenire, rezilienţă”, conform Mediafax.

Scăderea va fi urmată de o revenire mai lentă, o creştere de 4% a PIB în 2021 şi o revenire la nivelul economic din 2019 undeva în 2022.

Ne aşteptăm ca PIB-ul României să scadă cu 5,7%, o scădere mai mică decât media zonei euro, însă ne aşteptăm la o creştere lentă, de 4% în 2021, iar undeva în 2022 să ajungă la nivelul PIB-ului din 2019”, a spus analistul economic.

El a mai spus că România a intrat în noua criză mai bine pregătită din punct de vedere financiar, însă are un spaţiu fiscal redus şi o capacitate instituţională mai scăzută de a răspunde la criză.

Cred că cea mai mare diferenţă faţă de criza din 2009 a fost faptul că România, dar şi alte economii, a intrat în această criză mult mai bine pregătită decât în cea din 2009. Financiar, România este în formă mai bună, chiar dacă suferă de un spaţiu fiscal redus şi de capacitate instituţională redusă pentru răspuns la criză”, a explicat Matthew Sherwood.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here