”Tiger Team”, mobilizat pentru cazul în care Putin va hotărî să folosească arme chimice, biologice sau nucleare

O echipă de specialiști în securitate din SUA a fost mobilizată pentru a elabora scenarii de reacție, în cazul în care Putin va hotărî să folosească arme chimice, biologice sau nucleare, informează ziare.com.

Grupul, cunoscut sub numele de ”Tiger Team”, examinează, de asemenea, răspunsurile în cazul în care Putin ajunge pe teritoriul NATO pentru a ataca convoaiele care aduc arme şi ajutoare în Ucraina, potrivit mai multor oficiali implicaţi în acest proces.

Echipa se reuneşte de trei ori pe săptămână şi analizează, de asemenea, răspunsurile în cazul în care Rusia încearcă să extindă războiul la naţiunile vecine, inclusiv Moldova şi Georgia, şi cum să pregătească ţările europene pentru refugiaţii care vor veni la o scară nemaiîntâlnită în ultimele decenii, relatează Times.

O problemă majoră pe care echipa Tiger Team se pare că o analizează este pragul care ar putea determina Alianţa să folosească forţa militară în Ucraina.

Biden a precizat că este reticent în acest sens, temându-se că o confruntare directă cu Rusia ar putea duce la escaladarea conflictului dincolo de orice control.

„Asta înseamnă Al Treilea Război Mondial”, a declarat el recent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here