VIDEO | Comentariu cinic la televiziunea rusă care a difuzat imagini cu dezastrul din Mariupol: „Scene triste, bineînțeles…”

Pervîi Kanal, cel mai urmărit post TV din Rusia, a difuzat imagini apocaliptice din orașul ucrainean Mariupol, distrus de bombardamentele și atacurile rusești din ultimele săptămâni, susținând că distrugerile au fost provocate de „naționaliștii ucraineni”.

Jurnalista rusă Maria Iliușina, o colaboratoare a CNN a redistribuit pe Twitter imaginile difuzate de Pervîi Kanal, alături de comentariul prezentatoarei: „Scene triste, bineînțeles… naționaliștii ucraineni se retrag încercând să nu lase nicio piatră neîntoarsă”.

Orașul a fost distrus de bombardamentele rusești

Consulul general al Greciei la Mariupol a afirmat luni că devastarea acestui oraș din sudul Ucrainei este similară cu distrugerile de la Guernica, Stalingrad, Groznîi şi Alep și că el va fi adăugat pe lista oraşelor care au fost distruse.

Manolis Androulakis, ultimul diplomat UE care a părăsit orașul la începutul acestei săptămâni, a fost primit ca un erou la Atena pentru că a stat în Mariupol în timpul bombardamentelor.

Imagini înfiorătoare au fost surprinse în Mariupol după săptămâni de bombardamente și atacuri cu rachete ale armatei ruse.

„Trăim pur și simplu o catastrofă”, a spus un locuitor al orașului în timp ce filma distrugerile unui cartier din oraș.

Într-un alt videoclip al aceluiași bărbat, cuvântul „morgă” este scris pe o parte a unui oficiu poștal din apropiere din cartierul Cheryomushki. „Ei depozitează cadavre aici, pe care vor trebui să le îngroape singuri”, spune el.

 

Vicepremierul ucrainean Irina Vereşciuk a declarat, marți, că cel puțin 100.000 de locuitori încearcă să iasă din Mariupol, dar nu pot din cauza bombardamentelor rusești.

Teatrul din Mariupol, unde s-au refugiat peste 1.000 de persoane, a fost distrus complet de bombardamente, în pofida faptului că pe două laturi ale clădirii și lângă aceasta era scris cu litere mari cuvântul „copii”.

Din fericire mulți dintre cei care s-au refugiat în teatru au reușit să se adăpostească în refugiul antiaerian de sub acesta.

Administrația orașului a acuzat joi că forțele ruse mută cu forța 6.000 de locuitori în Rusia, confiscându-le pașapoartele ucrainene și alte documente.

Orașul a refuzat un ultimatum al rușilor de a se preda în cursul nopții de duminică spre luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here