Timișorenii de la OncoGen, ignorați de autoritățile române, anunță: „Avem vaccinul. Începem testele”

Cercetătorii timișoreni de la Centrul de Terapii Genice și Celulare în Tratamentul Cancerului – OncoGen anunță că au realizat un vaccin pentru tratarea COVID-19 și vor începe testele.

„O zi importantă pentru OncoGen: avem Vaccinul (echivalentul a 1000 de doze). Astăzi începem testele. P.S. Ieri am terminat sinteza vaccinului. Azi incepem testele! Important: Acest vaccin este doar pentru testare in laborator (deocamdata)”, au scris pe Facebook reprezentanții OncoGen.

Cercetătorii de la Centrul de Terapii Genice şi Celulare în Tratamentul Cancerului – OncoGen, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Timișoara au anunțat, încă de la sfârșitul lunii ianuarie, că un vaccin personalizat care să protejeze contra noului Coronavirus ar putea fi dezvoltat folosind o tehnologie utilizată în vaccinarea personalizată în cancer.

Directorul OncoGen, Virgil Păunescu, a scris zilele trecute despre faptul că cercetătorii chinezi au copiat de la echipa tehnologia de producere a vaccinului, arogându-și drepturile pentru el.

Ceea ce nu v-am spus până acum este că în data de 4 februarie am fost contactați de Ambasada Chinei în România cu rugămintea de a colabora cu cercetătorii chinezi la punerea în practică a acestei tehnologii. Noi am fost de acord și avem corespondență pentru a dovedi acest lucru. Dar nu am fost de acord ca ei să își însușească rezultatele muncii noastre și apoi să mai și adauge «All Rights Reserved». Așa că, în timp ce presa românească relata, uneori ironic, cercetătorii chinezi se inspirau la greu. Oricum noi mergem înainte cu punerea în practică a tehnologiei noastre. Deși autoritățile române au văzut nenumărate referințe la acest vaccin, nimeni nu s-a oferit să ne întindă o mână de ajutor”, a scris Virgil Păunescu într-o postare pe contul său de Facebook.

Marți, Păunescu a revenit cu o postare pe marginea acestui subiect:

1. Am luat hotărârea de a NU patenta această tehnologie pentru producerea vaccinului împotriva Covid-19 (inca de acum doua luni), tocmai pentru că situația este extrem de gravă și am bănuit încă din Ianuarie că ne îndreptăm spre o pandemie. Intenția noastră a fost să punem la dispoziție CÂT MAI REPEDE rezultatele noastre, altfel am fi fost nevoiți să așteptăm cel puțin un an (probabil mai mult) pentru obținerea unui patent și să ținem ascunse toate cercetările noastre.

MI SE PARE DE NECONCEPUT ca în mijlocul acestei pandemii să ne gândim la viitoare, eventuale profituri din patente, sau să restricționăm accesul la cercetările noastre.

2. Ceea ce ne-a deranjat este că aceeași țară care în Februarie ne cerea ajutorul, și-a însușit rezultatele muncii noastre în luna Martie și și-a rezervat dreptul de proprietate asupra întregii cercetări, deși noi am publicat primii și în întregime această tehnologie; adică au pus și restricții de proprietate pe ceea ce fusese deja publicat de noi. Evident contestăm această lucrare „inspirată” din munca noastră.

3. Am văzut că multe persoane critică cercetătorii români: îmi pare rău că vă subestimați și vă discreditați conaționalii. La centrul OncoGen avem o echipă extrem de bine pregătită. Mulți dintre cercetătorii noștri și-au făcut studiile la cele mai bune universități și institute de cercetare din lume. Ar trebui lăudați că s-au întors în țară și aplică aici ceea ce au învățat.

4. În ceea ce privește discuțiile avute cu Ambasada Chinei pot spune că, spre deosebire de autoritățile române, aceștia ne-au întrebat dacă avem nevoie de finanțare sau de echipamente. NU a fost cazul să le cerem așa ceva, era o discuție prematura la vremea respectivă. Și nu pot să nu rămân uimit de viteza cu care s-au mișcat odată ce am făcut publice cercetările noastre. Despre autoritățile române nu pot spune același lucru.

Mulțumim tuturor celor care au scris articole pe această temă.

Pentru cei interesați aici sunt câteva dintre articolele foarte bune. Vă invit să le citiți; veți vedea că strategia noastră a fost corectă.

20 COMENTARII

 1. Ca de obicei . Nu dai spaga in România nu se face nimic . Ce bine era daca aveam si noi un dictator patriot si intelept care sa faca curat printre perfizii politicieni.

   • Important este sa fii PATRIOT, nu are importanta daca in aceste situatii este sau nu este dictator. In prezent se lucreaza pe baza de dictate; dupa sfarsitul prezentei situatii se revine la ceea ce se numeste democratie.

 2. Bravo, eu sunt mândru de voi si va rog in numele meu al familiei mele sa va dati toata silința si sa treceți peste toate piedicile sau greutățile întâmpinate sa nu va descurajeze ca nu primiti mesaje de susținere, noi romanii știm sa ne vaitam sa ne plângem sa mâncăm seminte si sa bem bere uitandune la stiri false dar sa sprijinim sa ajutam sa ne comportăm civilizat si sa tratăm cu respect o situație nu am invatat si nu o sa fim capabili.
  Noi schimbam prin mesaje pe internet guverne in fiecare zi ,cand ni se arunca o pâine deja il propunem președinte, noi nu stăm în casă ca nu se taie pensiile speciale suntem condamnați prin acțiunile noastre la starea actuală.
  Va rog in numele celor care vor un viitor pentru copii nostrii continuativa munca si cat mai repede ajutati copii sa iasa inapoi la joaca.

 3. Hai ca se poate. Deocamdata suntem la inceput. A venit invazia trebuie sa scapam de ea. Suntem ca in timpul lui Stefan cel Mare. Fiti fara grija in spatele sau vine si Vlad Tepes si-i vom pedepsi pe toti. Acum insa nu va irositi energiile in polemici inutile. Si am uitat ce era mai important. Va multumim pentru tot ce faceti pentru noi.

 4. Rusine guvernului…asiguratile fondurile necesare pentru a scoate vaccinul…nu stati si asteptati la mila altor țări..dati ne sansa de a ne ajuta singuri…

 5. Stimați compatrioți specialiști ,în materie de( vaccinuri personalizate )de la OncoGen , am citit materialul postat de dmn-ul Bogdan Veca in data de 25 martie 2020 .Personal consider că ceva nu are logică în pledoaria unei cauze pierdute din start datorită unei greșeli imense, care aparține în totalitate echipei de management care nu a înțeles la timp în ce tip de societate și condiții vor să-și facă cunoscut și patentat un astfel de vaccin potențial revoluționar !!! Consider că în urma discuțiilor pe care le-ați avut cu ambasada statului chinez stârnind-ule un imens interes de a vă subtiliza drepturile de autor asupra muncii dvs. vă aparține în totalitate !!! Nu aveți suficiente scuze ptr. a acuza actualul guvern, președintele statului ,etc seamăna mai degrabă cu o campanie de defăimare și discreditare a actualei echipe de guvernare în perspectiva sumbră a evoluției fenomenului numit Covid 19 īn România!!!Sic

   • Mare adevăr!!!! Asa o fi pățit și PAULESCU cu descoperirea INSULINEI pentru tratarea diabetului . Premiul NOBEL a fost atribuit incorect unui cananadian, care totuși nu a vrut sa utilizeze suma de bani atașată acestui premiu. Oare, de ce????!!??? Uitam ca am avut priorități mondiale în multe domenii

 6. N-au niciun vaccin, doar se lauda aiurea.
  Vaccin poti sa spui ca ai atunci cand a ajuns in farmacii si la medici.
  Pana atunci, ai un posibil vaccin sau o ipoteza de lucru.
  Singura data cand trebuie sa i se faca publicitate unui vaccin este dupa ce apare.
  Iar ei se apuca sa-si faca o publicitate desantata la Antena 3.
  Asta spune mult despre scopurile lor, vor sa obtina cat mai multe fonduri.

 7. Asteptam inca 43 de zile,sper sa nu uitati de aceasta stire ,este urit sa vinzi iluzi si ar fi placut ca aceste iluzi sa fie vindute de cine a relatat stirea si nu de domnul doctor Virgil Paunescu,nu uitati 11 Mai

 8. Era de așteptat ca , aceste GENII ale noastre sa descopere . Nu este de mirare ca de 30 de ani au lovit în toate domeniile . Felicitări si nu va lăsați sinteti EROI noștri . Faceti ce trebuie sa nu așteptați răsplata de la politicieni are cine să vă răsplătească . BRAVO!!!!!!!

 9. Constinta de om este mai puternica ca orice putere omeneasca ,doar in constinta ascundem sufletul de puterea divina pe care destinul vine de la bunul DUMNEZEU ! Sufletul are valoare foarte mare ,precum banii sunt valoarea materiala drept uzura partiala . suceze (sufletul )

 10. In Romania am avut si inca avem doctori foarte buni capabili de orice interventie doar ca sistemul ia ingenunchiat si iau umilit atit de tare incit sau saturat de asta si sa ajuns la alte servicii spagi etc …. Dragii mei pacat de poporul Roman si de Romania .sanatatea e viata fara ea nu exzistam asa ca prima data hai sai ajutam si sa le redam increderea in iei si dragul de a ne vindeca 🙏

 11. Sper sa nu îl găsim pe piața. Mai sunt multe amenzi de dat. Încă nu am trăit în frică până acum. Cine sunt aceștia care se cred zei. Auzi domnule sa găsească ei un antidot. Acest antidot se va descoperi de firma unui mare barosan, așa a prezis Baba Vanga și tot acel barosan va încasa banii dați de Statul Român.

 12. „Timișorenii de la OncoGen, ignorați de autoritățile române” !??… Au cerut ceva concret si nu li s-a dat? Sau asteptau ca cineva de sus sa viseze ce fac? Sa nu uitam ca ‘autoritatile’ sunt inca pline de psd-isti ignoranti si rudele lor plasate in functii de conducere! De asemenea echipa Oncogen cred ca trebuia sa ia legatura cu ministerul sau cu administratia prezidentiala cand a fost contactata de chinezi…asa poate ar fi aflat si ai nostri oficiali de acest vaccin care e destul de pretios in aceste vremuri. Daca totusi aceste cercetari au fost publicate, evident ca o sa aiba castig de cauza in fata chinezilor…recunoscuti de altfel pentru furturi de tehnologie din toate tarile…ma mir ca SRI-ul n-a fost pe faza! Or fi in carantina?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here