Tomac critică sondajul USR-PLUS în care Barna are 18%. Cifrele date de PMP

Liderul PMP Eugen Tomac critică sondajul ”scăpat în presă” de USR – PLUS în care Dan Barna este cotat cu 18% la prezidenţiale, iar candidatul PMP Theodor Paleologu este pe locul 6 şi prezintă un alt sondaj, despre care afirmă că este bazat pe ”o cercetare sociologică solidă şi profesionistă” şi în care Barna are 13%, iar candidatul PMP este pe locul 4, cu 8%.

El remarcă, într-o postare pe Facebook că avem parte de o campanie electorală atipică, fără dezbateri, fără programe prezidenţiale prezentate, dar cu atacuri murdare la adresa candidaţilor integri şi cu o inflaţie de sondaje neasumate, prezentate pe surse sau asumate parţial de diferite entităţi cu scopul de a manipula.

”Ultima dezinformare grosolană vine din partea celor care se prezintă drept oameni care fac altfel de politica şi in încercarea de a-şi linişti susţinătorii au strecurat in presa un presupus sondaj prin care deformează in stil PSD. Este păcat ca aceste practici ticăloase se lipesc şi de cei care au venit cu mesajul “noi suntem altfel şi nu vă minţim”. Îi provoc pe cei din USR-PLUS, azi la 30 de ani de la revoluţie, să publice integral sondajul “scăpat” in presă, din care rezultă că Dan Barna are peste 18%, iar Theodor Paleologu are o intenţie de vot mai mică decât Hunor”, scrie Tomac

El cere USR-PLUS să demonstreze alegătorilor lor că nu mint şi că sunt ceea ce pretind, ”nişte oameni noi şi cinstiţi in politică”.

”Vă promit că şi eu voi publica un sondaj cu toate datele, din care să rezulte că cifrele prezentate aici au în spate o cercetare sociologică solidă şi profesionistă. Poza zilei in materie de sondaje arată aşa: Klaus Iohannis – 40 %; Viorica Dăncilă – 19 %; Dan Barna – 13%; Theodor Paleologu – 8 %; Mircea Diaconu – 7 %; Kelemen Hunor – 4 %:; Alexandru Cumpănaşu – 3 %; Alţii – 1,5%”, afirmă Eugen Tomac.

El subliniază că ”singurul candidat aflat pe trend de creştere este Theodor Paleologu, iar toţi ceilalţi şi-au atins limitele în susţinerea populaţiei, de aici şi explicaţia că nimeni nu îşi doreşte o dezbatere cu cel mai bun candidat”.

Conform unui sondaj difuzat pe grupul de comunicare internă al USR, Dan Barna se situează pe locul al treilea în topul prezidenţiabililor, după Viorica Dăncilă care are 23,4% în intenţiile de vot, în creştere faţă de măsurătoarea precedentă, şi Klaus Iohannis, care are o cotă electorală de 39%, în uşoară scădere.

Paleologu este pe locul 6 în topul prezidenţiabililor, cu 3,8%, după Kelemen Hunor, dar cu tendinţă de creştere.

Foto: INQUAM/Octav Ganea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here