Toyota Motor a suspendat toate vehiculele autonome e-Palette în satul Jocurilor Paralimpice din Tokyo

Sursa: www.toyota-europe.com

Toyota Motor (7203.T) a anunţat, vineri, că a suspendat toate vehiculele autonome e-Palette din satul Jocurilor Paralimpice din Tokyo, la o zi după ce unul dintre acestea s-a ciocnit şi a rănit un pieton cu deficienţe de vedere, transmite News.ro.

Într-un videoclip de pe YouTube, directorul general al Toyota, Akio Toyoda, şi-a cerut scuze pentru incident şi a spus că s-a oferit să se întâlnească cu persoana respectivă, dar nu a putut să o facă.

”Un vehicul este mai puternic decât o persoană, aşa că, evident, eram îngrijorat de starea acesteia”, a spus el, răspunzând la întrebări despre incident.

Toyoda a declarat că accidentul a arătat dificultatea ca vehicuele autonome să circule în condiţiile speciale ale satului, în timpul olimpiadei paralimpice, unde se află persoane care au deficienţe de vedere sau au alte dizabilităţi.

”Arată că vehiculele autonome nu sunt încă realiste pentru drumurile normale”, a spus el.

Vehiculul se oprise la o intersecţie în T şi era pe cale să se întoarcă sub controlul manual al operatorului, care folosea joystickul vehiculului, când vehiculul l-a lovit pe sportiv mergând cu aproximativ 1 sau 2 kilometri pe oră, a spus Toyoda.

Oficialii paralimpici i-au spus şefului Toyota că sportivul, care a rămas conştient, a fost dus la centrul medical din satul de sportivi pentru tratament şi a putut să meargă înapoi la reşedinţa sa.

Sportivul urmează să concureze sâmbătă la ora locală 10:30, a spus Toyoda.

E-Palette, un vehicul electric complet autonom, a fost adaptat special pentru utilizarea în timpul Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de la Tokyo, cu uşi mari şi rampe electrice pentru a permite grupurilor de sportivi să urce rapid.

Compania a declarat că cooperează cu o anchetă a poliţiei locale pentru a determina cauza accidentului, adăugând că va desfăşura şi propria anchetă.

În comunicatul său, producătorul japonez de autovehicule a afirmat că va continua să se coordoneze îndeaproape cu Comitetul de Organizare al Tokyo al Jocurilor Olimpice şi Paralimpice pentru a preveni orice alte incidente.

Organizatorii Jocurilor Paralimpice nu au fost imediat disponibili pentru comentarii.

Jocurile Paralimpice au început marţi la Tokyo, chiar dacă Japonia se confruntă cu cel mai grav focar de COVID-19, cu un număr record de cazuri zilniceşi un sistem medical copleşit de solicitări.

The Spectator: Afganistanul și amnezia noastră privind ororile războiului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here