Tragedia de la Odorheiu Secuiesc | Administratorul firmei care executa lucrările din jurul internatului prăbușit a fost reţinut

Sursa: Inquam Photos / Alex Nicodim

Administratorul firmei care executa lucrările de canalizare în imediata apropiere a internatulul de la Odorheiu Secuiesc care s-a prăbuşit parţial lun a fost reţinut pentru 24 de ore, au declarat surse judiciare. În urma prăbuşirii construcţiei, un băiat a murit, o fată de 17 ani este în comă, iar alte două au fost rănite. Bărbatul a declarat că el a decis să se sape aproape de fundaţia clădirii şi că nu ştia că în interior sunt copii.

Conform sursei citate, Laszlo Szilveszter Sandor, administrator şi acţionar unic al SC Lareno – Fa SRL- firma executantă a proiectului –  a fost reţinut pentru 24 de ore pentru ucidere din culpă şi vătămare din culpă.
El va fi prezentat instanţei, cu propunere de arestare preventivă.
Conform anchetatorilor, bărbatul a coordonat în mod nemijlocit lucrările de excavaţie şi nu a respectat cotele prevăzute în proiect.
De asemenea, a dispus angajaţilor să sape până în partea de jos a fundaţiei, peste 2 metri, deşi adâncimea maximă prevăzută în proiect era de maxim 1,10 metri, faţă de cota terenului actual înaintea începerii lucrărilor, susţin surse apropiate anchetei.
Întrebat la Observator News cine a decis să se sape până în fundaţie, bărbatul a admis că el a fost cel care a luat această decizie şi că voia să termine mai repede lucrarea, pentru că venea iarna.
Întrebat dacă i s-a spus că în clădire sunt copii, el a negat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here