Tragedie la Iași: Doi doi frați au murit la câteva ore distanță, după ce s-au intoxicat cu o substanță necunoscută

Sursa: Facebook

Doi frați, de 1 an și jumătate și 3 ani, au murit sâmbătă, la Iași, iar medicii încă nu au reușit să afle cauza tragediei.

Există suspiciunea că cei doi copii ar fi fost intoxicați, dar nu se știe exact despre ce substanță este vorba, fiind în lucru mai multe analize la Institutul de Medicină Legală din Iași, a scris Ziarul de Iași.

Inițial s-a presupus că cei doi copii s-ar fi intoxicat de la strugurii tratați pe care i-au mâncat, însă medicii cred că este puțin probabil și suspectează intoxicația cu o substanță mult mai puternică. În acest caz tragic s-ar putea face lumină marți, când sunt așteptate rezultatele mai multor analize.

Cei doi frați din localitatea Coarnele Caprei, unul de de 1 an și jumătate, iar celălalt de 3 ani, au murit la un interval de câteva ore. Unul a fost resuscitat acasă, însă fără să poată fi salvat, iar celălalt a fost transportat la spital, dar a murit și el.

Sâmbătă, echipajul de pe elicopterul SMURD a intervenit în urma unui apel la 112 pentru a încerca să salveze copilul de un an şi jumătate care nu mai respira. După ce au încercat timp de 45 de minute să îl resusciteze, copilul nu a răspuns manevrelor astfel că s-a constatat decesul acestuia.

Elicopterul la misiunea primară de la Coarnele Caprei a găsit copilul în stop cardio respirator. A fost intubat şi ventilat mecanic, a fost resuscitat timp de 45 de minute, fără răspuns, astfel că s-a declarat decesul”, a declarat pentru sursa citată prof. dr. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU SMURD.

La faţa locului, echipajul de prim ajutor a tratat un alt băiat, de 3 ani, frate cu copilul care murise, care prezenta somnolenţă, confuzie şi care a fost transportat la Spitalul „Sf. Maria” din Iaşi. Purtătorul de cuvânt al Spitalului „Sf. Maria”, Lucian Cernahoschi, a precizat că și copilul în vârstă de 3 ani s-a stins din viață la spital în ciuda eforturilor medicilor.

Medicii au suspectat atunci o intoxicaţie cu pesticide, mai ales după ce mama a declarat că le-ar fi dat copiilor struguri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here