Fostul președinte Traian Băsescu a pledat, joi seară, la B1Tv, în favoarea legalizării prostituției în România, ca metodă de a preveni cazurile de răpiri, viol și trafic ilegal de carne vie.

Fostul președinte a spus că ”este momentul ca legalizarea prostituției să fie repusă în discuție ca soluție pentru reducerea traficului de carne vie”.

Traficarea tinerelor, în mod deosebit din mediul rural, este un fenomen. Este generalizată aproape și trebuie acționat. Eu aș spune, o să se supere multă lume pe mine, sunt mulți bărbați nefericiți, care nu-și găsesc o parteneră și recurg la astfel de gesturi. Cred că a venit timpul să repunem în discuție legalizarea prostituției ca soluție de diminuare a traficului ilegal de carne vie. Nu am nicio jenă să spun ce cred”, a afirmat fostul șef al statului. ”Germania are prostituția legalizată, Olanda, Belgia la fel”, a completat acesta.

Traian Băsescu a declarat că din cauza lașității politicienilor ”mii de fete sunt sacrificate” și că dacă prostituția ar fi legalizată, fetele traficate ”nu vor mai fi pe mâna peștilor, ci pe mâna statului”.

Când statul își asumă sistemul de organizare a prostituției și controlul modului cum se desfășoară, femeile astea sunt tratate cu respectul cuvenit unui om aflat la locul de muncă. Nu mai sunt pe mâna peștilor, sunt la mâna statului. Banii nu-i mai iau peștii seara”.

Actualul europarlamentar a subliniat că discuția este mai veche, la fel ca și ”lașitatea politicienilor” care nu își asumă o eventuală revoltă a Bisericii Ortodoxe Române.

Oamenii politici nu si-au asumat să treaca peste BOR. BOR dacă va face o analiză alături de stat, legat de fenomen, România acum este unul din marii furnizori de carne vie în Europa și trebuie să găsim un antidot. Militez pentru valorile creștine, dar nu puteam să nu ținem cont de devieri”, a conchis Traian Băsescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here