Traian Băsescu: Doamna Dăncilă va pleca de bună voie. Marea problemă e cine vine

Traian Băsescu spune că diferenţa de scor electoral dintre cei doi candidaţi la alegerile parlamentare era previzibil, el arătându-se convins că Viorica Dăncilă va părăsi conducerea PSD fără a aştepta să fie schimbată.

„Doamna Dăncilă va pleca de bună voie. Marea problemă e cine vine, că PSD-ul e într-o secetă de lideri”, a afirmat Băsescu.

„Era evidentă diferenţa. E o întâmplare nefericită în care doi competitori nu sunt apropiaţi din punct de vedere al capacităţii partidelor de a-i susţine”, a afirmat Traian Băsescu la România TV.

Acesta s-a arătat „convins că doamna Dăncilă va pleca de bună voie”.

„Doamna Dăncilă va pleca destul de repede, marea problemă e cine vine, că PSD-ul e într-o secetă de lideri, cum  de altfel sunt cam toate partidele” a precizat fostul preşedinte. Acesta a spus că, dată cu intrarea într-un nou mandat prezidenţial, „trebuie schimbată abordarea în justiţie”, că trebuie discutat despre respectarea drepturilor fundamentale.

„Este timpul să facem din respectarea drepturilor fundamentale o prioritate, dincolo de autostrăzi şi căi ferate”, a spus Băsescu, admiţând că în mandatul său nu s-a discutat suficient despre aceste aspect.

Traian Băsescu a opinat că nu vor exista alegeri anticipate pentru că „nu se pot face”, arătând că mulţi dintre deputaţi şi senatori nu vor fi de acord să-şi piardă privilegii precum pensiile. 

Băsescu a precizat că în opinia sa Iohannis „este singurul care poate spune «Orban, pleci!», Parlamentul nu-l mai poate schimba prin moţiune de cenzură”.

Klaus Iohannis a obţinut 64,8%, din voturi la al doiulea tur al alegerilorprezidenţiale, iar Viorica Dăncilă 35,2%, conform rezultatelor exit-poll-ului CURS – Avangarde.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here