Rezultate alegeri prezidențiale 2019. Exit-poll, ora 21.00: Klaus Iohannis – 66,5%, Viorica Dăncilă – 33,5%

rezultate alegeri prezidențiale 2019 exit poll

Primele rezultate la alegerile prezidențiale din 2019 au sosit. Potrivit primelor rezultate ale exit-poll-ului IRES, Klaus Iohannis a câștigat al doilea mandat de președinte al României, cu 66,5% din voturile exprimate. Candidata PSD la alegerile prezidențiale, Viorica Dăncilă, a obținut doar 33,5% din voturile românilor.

CITEȘTE ȘI: Rezultate alegeri prezidențiale 2019. Viorica Dăncilă, declarație sub 1 minut: „PSD a recâștigat încrederea românilor”

Rezultate alegeri prezidențiale 2019 – Exit-poll

IRES

  • Klaus Iohannis 66,5%
  • Viorica Dăncilă 33,5%

CURS-Avangarde

  • Klaus Iohannis 64,8%
  • Viorica Dăncilă 35,2%

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 2019 s-a încheiat cu un scandal între cei doi candidați, pe tema dezbaterilor electorale. Klaus Iohannis a refuzat să participe la o discuție cu Viorica Dăncilă, în timp ce candidata PSD l-a atacat pe această temă. În cele din urmă au făcut dezbateri electorale sub forma unor conferințe de presă, susținute în paralel.

Prezența la vot la turul 2 al alegerilor prezidențiale a depășit-o pe cea din turul 1 în România. Iar diaspora și-a doborât recordul de prezență din turul 1, prezența la vot apropiindu-se de 1 milion de români prezenți la urne.

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here