Transelectrica a dezvăluit cauza penei de curent din Capitală: o avarie la stația Domnești în timpul lucrărilor de retehnologizare

Compania de stat Transelectrica a anunțat, vineri după-amiază, că pana majoră de curent din București, care a afectat inclusiv Palatul Victoria, a fost cauzată de un „incident” în cadrul lucrărilor de retehnologizare de la stația Domnești.

Compania a precizat că avaria, care s-a produs la ora 12.47 la stația 400//110/20 kV Domnești, „a condus la întreruperea alimentării cu energie electrică a unei zone din Municipiul București”.

Incidentul s-a produs în timpul realizării unor manevre în cadrul lucrărilor de retehnologizare. Compania a declanșat o investigație pentru stabilirea exactă a cauzelor și a condițiilor în care s-a produs incidentul”, se arată în comunicatul Transelectrica.

Potrivit sursei citate, manevrele de realimentare „au început imediat după producerea incidentului și au fost finalizate cu succes în aproximativ 60 de minute”.

Menționăm faptul că Stația Domnești este în plin proces de retehnologizare și suntem convinși că prin investiția realizată riscul producerii unor astfel de incidente va scădea semnificativ. Ne cerem scuze tuturor consumatorilor afectați”, precizează compania. 

Staţia Electrică de Transformare 400/110/20kV Domneşti reprezintă un important nod energetic al Reţelei Electrice de Transport din zona metropolitană a Capitalei, asigurând alimentarea unei părţi semnificative a consumului Municipiului Bucureşti.

Retehnologizarea ar trebui finalizată în octombrie 2020 și costă circa 144 milioane lei.

Transelectrica se află acum în subordinea Secretariatului General al Guvernului (SGG).

Pană masivă de curent de vineri a afectat mai multe cartiere din trei sectoare ale Capitalei, dar și localități din județul Ilfov. Chiar și clădirea Guvernului a rămas fără electricitate. Pana de curent a durat aproape jumătate de oră.

Din această cauză ar fi fost afectate și stațiile de pompare a apei în sectorul 6. Adică, cetățenii au rămas și fără curent, și fără apă. Nici semaforizarea nu a mai funcționat.

Curentul a fost întrerupt în cartierele din sectoarele 1, 5 și 6, precum Drumul Taberei, Militari, Rahova, Giulești, Crângași, Gara de Nord, Victoriei, Ion Mihalache, Domenii, Aviatorilor, Bucureștii Noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here