Transparency International, declarată organizaţie „indezirabilă” în Rusia

Parchetul General al Rusiei a încadrat luni grupul anticorupţie Transparency International, cu sediul în Germania, la categoria „organizaţie indezirabilă”, anunţă agenţia TASS, citată de News.ro.

„S-a constatat că activităţile acestei organizaţii depăşesc în mod clar scopurile şi obiectivele declarate”, se arată într-un comunicat al Parchetului General rus. „Acţionând în mod oficial ca o organizaţie care luptă împotriva corupţiei în întreaga lume, aceasta intervine în afacerile interne ale Federaţiei Ruse, ceea ce reprezintă o ameninţare la adresa fundamentelor ordinii constituţionale şi a securităţii Federaţiei Ruse”, precizează instituţia.

Eticheta „indezirabil” a fost aplicată în cazul a zeci de grupuri străine, de când Rusia a început să folosească această clasificare, în 2015, şi adesea serveşte ca un pas premergător pentru ca Ministerul Justiţiei să interzică o organizaţie în mod direct.

De altfel, agenţia TASS precizează că informaţiile privind această decizie au fost trimise Ministerului rus al Justiţiei pentru a fi incluse în lista organizaţiilor neguvernamentale străine şi internaţionale ale căror activităţi sunt recunoscute ca fiind indezirabile în Federaţia Rusă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here