Un tribunal din Finlanda a condamnat vineri trei adolescenţi la pedepse cuprinse între opt şi zece ani de închisoare pentru că au torturat şi omorât în bătaie un fost coleg de clasă, într-un caz care a îngrozit această ţară nordică, relatează AFP.

Crima, care a avut loc în decembrie 2020 şi pentru care au fost găsiţi vinovaţi cei trei adolescenţi ce aveau 16 ani la momentul faptei, a venit după mai multe luni de hărţuire a victimei.

Conform acuzării, victima, un băiat de asemenea de 16 ani care trăia într-un centru de plasament, a fost agresată „sadic” timp de mai multe ore înainte de a muri la 4 decembrie într-un parc din Koskela, cartier din nordul capitalei Helsinki, crima fiind calificată drept „şocantă” de ministrul de Interne, Maria Ohisalo, scrie Agerpres.

Cei trei, care se ştiau cu victima de la grădiniţă, au pledat nevinovaţi la acuzaţia de omor, provocat, conform parchetului, de leziuni cerebrale şi de o perforaţie a plămânului cauzată de coaste rupte.

Tribunalul a recunoscut că ei au acţionat la unison, pe corpul victimei fiind înregistrate peste 100 de răni, produse „într-un mod extrem de brutal şi de crud”.

Cazul a scos la iveală de asemenea deficienţele din căminele sociale pentru tineri din Finlanda.

Centrul său a refuzat să îl caute pe băiat în weekendul care a urmat faptelor, iar corpul său neînsufleţit nu a fost descoperit decât în lunea următoare, la trei zile după moartea sa.

Profesorii au recunoscut de asemenea că au intervenit „prea târziu” în faţa dificultăţilor adolescentului.

Conform datelor oficiale, aproape jumătate dintre tinerii cu vârste între 14 şi 16 ani şi plasaţi în cămine din Finlanda au fost recent victime ale hărţuirii şi ameninţărilor cu violenţa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here