Trump, de neoprit. A provocat iarăși stupoare: Turcii şi kurzii aveau nevoie „să se ciondănească ca nişte copii”

Preşedintele american Donald Trump s-a felicitat pentru armistiţiul din Siria şi a spus că a decis cu bună ştiinţă să-i lase pe turci şi pe kurzi să lanseze în această bătălie feroce, pentru că erau „ca doi copii” care aveau nevoie să se ciondănească, relatează News.ro, care citează AFP.

„Nu este convențional ceea ce am făcut. Am spus: ei au nevoie să se bată un pic. Ca doi copii. Îi lăsăm să se ciondănească un pic şi apoi îi despărţim”, a declarat preşedintele Statelor Unite la un miting electoral la Dallas, în Texas.

Brett McGurk, un fost emisar special al preşedinţiei americane pe lângă coaliţia împotriva Statului Islamic (SI), a denunţat aceste declaraţii ale şefului statului american drept „obscene şi ignorante”.

„200.000 de persoane nevinovate deplasate, sute de morţi, informaţii credibile care vorbesc despre crime de război, prizonieri SI care evadează şi Statele Unite care îşi evacuează şi îşi bombardează propriile poziţii sau le cedează ruşilor. Doi copii care se ciondănesc?”, a tunat el Twitter.

„Ei s-au bătut câteva zile şi a fost mai degrabă brutal”, a adăugat el, subliniind că „nicio picătură de sânge american nu a fost vărsată”.

Bătălia, care a durat o săptămână, s-a soldat cu peste 500 de morţi – în principal kurzi, inclusiv zeci de civili, şi 300.000 de deplasaţi potrivit Observatorului Sirian al Drepturilor Omului (OSDO).

1 COMENTARIU

  1. Sunt si eu curios: suntem in anul 2019 si in Romania nu s-a trezit inca nici UN jurnalist care sa aiba o opinie favorabila despre presedintele SUA – care de altfel va fi reales cu brio. Va intreb pe D-voastra, care tocmai ati aparut cu un nume de renume , cum ar veni, ca in sfarsit presa de dreapta din Romania ia fiinta . Oare de ce ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here