Trump Jr. deconspiră un angajat CIA care ar fi la originea procedurii de suspendare a lui Trump Sr.

Sursa: Facebook

Donald Trump junior a publicat miercuri pe Twitter numele unui angajat al Agenţiei Centrale americane de Informaţii (CIA), Eric Ciaramella, pe care-l prezintă ca fiind agentul care a declanşat procedura de destituire a tatălui său, dând astfel dovadă de dispreţ faţă de reglementările care-i protejează pe avertizorii de integritate, relatează AFP, preluată de News.ro.

Fiul preşedintelui american a reprodus astfel o identitate care circulă de săptămâna trecută în presa apropiată extremei drepte şi pe care AFP nu este în măsură să-l confirme.

În mesajul său postat pe Twitter, Donald Trump Jr îl acuză că a acţionat împreună cu ”anti-Trump” şi postează un link către un articol acuzator al site-ului de ştiri Breitbart (drapta radicală).

”Furnizarea oricărui nume avertizorului de integritate plasează această persoană şi familia sa în pericol”, a reacţionat Andrew Bakaj, avocatul agentului de informaţii care a tras semnalul de alarmă în urma unei convorbiri la telefon între Donald Trump şi omologul său ucrainean Volodimir Zelenski.

”Iar asta nu-i va permite preşedintelui să evite să răspundă acuzaţiilor care-l vizează”, a adăugat el într-o conversaţie cu AFP.

Clientul său este un membru al serviciilor de informaţii care a fost detaşat o perioadă la Casa Albă.

În această vară, el a prezentat îngrijorările mai multor oficiali, după discuţia telefonică de la 25 iulie în care Trump a cerut Kievului să ancheteze cu privire la rivalul său democrat Joe Biden.

Dezvăluirea semnalării sale i-a determinat pe democraţi să iniţieze, la 24 septembrie, exploziva procedură de destituire a preşedintelui, pe care-l acuză de abuz de putere în scopuri personale.

Donald Trump, care-şi consideră convorbirea ”ireproşabilă” şi se declară victima unei ”vânători de vrăjitoare”, a pus la îndoială în mod neîncetat imparţialitatea avertizorului de integritate.

”Nu există avertizor de integritate: există cineva cu obiective împotriva lui Donald Trump”, a scris el pe Twitter luni, cerând presei să-i dezvăluie identitatea.

Fără să preia el însuşi numele pus în circulaţie, el îl prezintă ca pe un susţinător al fostului preşedinte democrat Barack Obama.

”El îl detestă pe Trump, este un radical”, a tunat miliardarul republican duminică.

Avertizorul de integritate vrea ca mărturia sa să fie tratată în mod ”nepartizan” şi se declară pregătit să răspundă ”în scris şi sub jurământ” întrebărilor republicanilor, potrivit avocaţilor săi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here