Turcia a anulat vizita ministrului suedez al Apărării la Ankara

Ministrul turc al Apărării, Hulusi Akar, a declarat sâmbătă că o vizită planificată a omologului său suedez la Ankara a fost anulată după ce autorităţile suedeze au acordat permisiunea de a fi organizat sâmbătă, la Stockholm, un protest împotriva Turciei în timpul căruia ar urma să fie ars un exemplar al Coranului, relatează Reuters, citată de News.ro.

Ministrul suedez al apărării Pal Jonson intenţiona să vină săptămâna viitoare la Ankara, la invitaţia omologului său turc, în condiţiile în care ţara nordică speră să convingă Turcia să ratifice aderarea sa la NATO.

„În acest moment, vizita ministrului suedez al apărării, Pal Jonson, în Turcia, pe 27 ianuarie, a devenit lipsită de sens. Aşa că am anulat vizita”, a declarat ministrul Hulusi Akar.

El a declarat că a discutat cu preşedintele Tayyip Erdogan despre lipsa de măsuri în ceea ce priveşte protestele din Suedia împotriva Turciei şi a transmis reacţia sa omologului său suedez vineri, la Ramstein, cu ocazia reuniunii Grupului de contact pentru Ucraina.

„Este inacceptabil să nu se ia măsuri sau să nu se reacţioneze la aceste (proteste). Trebuia să se facă lucrurile necesare, trebuiau luate măsuri”, a declarat Akar, potrivit unui comunicat al Ministerului turc al Apărării.

Vineri, Turcia l-a convocat pe ambasadorul suedez, din cauză că autorităţile din ţara sa au autorizat acest protest, în cadrul căruia va fi arsă cartea sfântă musulmană, Coranul, în apropierea Ambasadei Turciei din Stockholm. Protestul este programat să aibă loc sâmbătă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here