Turcia vrea să facă propria mașină electrică și va investi 3,7 miliarde de dolari în acest proiect

sursa: captură video

Turcia a lansat un program pentru construirea unei mașini electrice proprii, un vis mai vechi al lui Recep Tayyip Erdogan și al partidului de guvernământ AK. Programul ar urma să atragă investiții de 3,7 miliarde de dolari în următorii trei ani iar tinta finală este ambițios – 175.000 de mașini electrice turcești produse anual.

Oficial, proiectul a început în octombrie, dar a stat secret până acum, când a fost anunțat chiar de Erdogan. Un consorțiu de mai multe companii au produs deja un prototip a fost deja produs și prezentat, camuflat ce-i drept, într-un scurt clip.

Proiectul mașinii electrice turcești va primi ajutoare de la stat sub formă de deduceri fiscale. Uzina urmează să fie construită în orașul Bursa, unde sunt mai multe fabrici auto, și va avea o forță de mună de 4000 de oameni. Vor fi produse cinci modele diferite iar guvernul de la Ankara a promis deja că va cumpăra 30.000 de exemplare.

Turcia găzduiește deja fabrici ale Ford, Fiat-Chrysler, Renault, Toyota și Hyundai, fiind unul dintre cei mai mari producători auto la nivel mondial. Totuși, Turcia nu mai are o marcă proprie de automobile de pasageri, ci doar de vehicule grele precum camioane, autocare și autobuze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here