Turistă britanică, atacată de ursul pe care încerca să-l fotografieze, în zona barajului Vidraru

O femeie de 72 de ani, aflată ca turist în România, a fost atacată de un urs, luni, în timp ce se afla în zona barajului Vidraru din judeţul Argeş. Autorităţile au emis mesaj RO-Alert prin care avertizează populaţia din zonă asupra pericolului.

Femeia muşcată de urs este cetăţean britanic. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş, ursul a atacat-o pe femeie în momentul în care a încercat să-l fotografieze, relatează News.ro.
Bilanţul făcut public de Jandarmeria Argeş arată că, în ultima perioadă, jandarmii argeşeni au fost solicitaţi ,prin apel la 112, să intervină în 26 situaţii unde a fost semnalată prezenţa animalelor sălbatice.
Jandarmii reamintesc cetăţenilor ca, în cazul în care constată prezenţa urşilor în gospodărie sau în apropierea acesteia să apeleze imediat numărul unic de urgenţă 112, să nu iasă din casă, să nu încerce să se apropie de animale şi să nu încerce să le alunge şi „sub nicio formă să nu hrănească animalele sălbatice şi să nu se apropie pentru a le fotografia”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here