Ucraina anunţă semnarea în curând a unui acord de securitate cu UE

Sursa foto: Facebook

Preşedinţia ucraineană a anunţat miercuri semnarea „în viitorul apropiat” a unui acord de securitate cu Uniunea Europeană, cel mai recent dintr-o serie de acorduri între Kiev şi partenerii săi occidentali, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Echipele de negociere ale Ucrainei şi ale UE au finalizat textul acordului de securitate şi au convenit să-l semneze în viitorul apropiat”, a declarat preşedinţia ucraineană pe site-ul său.

Kievul a semnat deja acorduri cu „17 ţări”, inclusiv cu state membre UE şi G7, şi se pregăteşte să semneze cu „alte 10” ţări, potrivit unui alt comunicat al preşedinţiei ucrainene, datat 13 iunie.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat săptămâna trecută un acord de apărare „fără precedent” cu Statele Unite, numindu-l o „punte” către aderarea la NATO pentru ţara sa devastată de război.

Această serie de acorduri de securitate survine într-un moment în care Kievul se află în dificultate pe teren, pe fondul lipsei muniţiei şi a soldaţilor care încearcă să oprească atacurile ruseşti pe linia frontului.

Putin şi Kim au semnat un acord de parteneriat strategic / Ce prevede

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here