Ucraina: Cel puţin un mort şi 20 de răniţi la Kiev, în ajunul Anului Nou, în urma unui alt atac rusesc cu rachete

Sursa: captură video

Cel puţin o persoană a fost ucisă şi 20 sunt rănite, între care un jurnalist japonez, în urma unei serii de explozii care au avut loc, sâmbătă, în capitala ucraineană Kiev, dar şi în alte oraşe ale ţării, a anunţat primarul Vitali Kliciko, potrivit News.ro.

ACTUALIZARE: Un nou bilanţ furnizat de primarul Kievului, Vitali Kliciko, indică un mort şi 20 de răniţi.

Dintre persoanele rănite, 14 au fost transportate la spital, iar şase au fost tratate la faţa locului.

Unul dintre cei răniţi este un jurnalist japonez, care se afla în hotelul lovit de o rachetă.

Kliciko a precizat că persoana care a murit în cartierul Solomiansk din Kiev era un bărbat în vârstă.

Alerta de raid aerian pentru Kiev s-a încheiat în prezent, potrivit unui oficial ucrainean.

Comandamentul militar ucrainean a declarat că 12 din cele 20 de rachete lansate asupra Kievului au fost oprite de apărarea aeriană.

ŞTIREA INIŢIALĂ:

Cel puţin o persoană a fost ucisă şi opt sunt rănite, între care un jurnalist japonez, în urma unei serii de explozii care au avut loc, sâmbătă, în capitala ucraineană Kiev, dar şi în alte oraşe ale ţării, a anunţat primarul Vitali Kliciko.

Corespondenţii Reuters au relatat că au auzit 10 explozii puternice în Kiev, în condiţiile în care Rusia a declanşat sâmbătă, în ajunul Anului Nou, o nouă serie de atacuri cu rachete asupra Ucrainei, deja a doua în decurs de câteva zile.

Primarul Vitali Kliciko a declarat că una dintre persoanele rănite de explozii la Kiev este un jurnalist japonez, care a fost transportat la spital.

A fost lovit un hotel aflat la sud de centrul capitalei, iar o clădire rezidenţială din alt cartier a fost avariată, potrivit administraţiei oraşului.

Guvernatorul regiunii Kiev, Oleksi Kuleba, avertizase că este posibil un nou atac cu rachete şi a declarat că apărarea aeriană din regiune deja atacă ţintele.

„Ţara teroristă a lansat mai multe valuri de rachete. Ei ne urează un An Nou fericit. Dar noi vom persevera”, a scris Kuleba pe Telegram, într-o postare separată, după ce exploziile au zguduit capitala.

Şi alte oraşe din Ucraina au fost, de asemenea, sub tirul rachetelor ruseşti.

În regiunea sudică Mikolaiv, guvernatorul local Vitali Kim a declarat la televiziune că şase persoane au fost rănite. Într-o postare separată pe Telegram, Kim a declarat că Rusia a vizat civili prin loviturile respective. „Conform tendinţelor de astăzi, ocupanţii lovesc nu doar infrastructura critică, în multe oraşe vizează pur şi simplu zone rezidenţiale, hoteluri, garaje, drumuri”, a declarat oficialul local.

În oraşul Hmelniţki din vestul ţării, două persoane au fost rănite într-un atac cu drone, a declarat consilierul prezidenţial ucrainean Kirilo Timoşenko.

Oficialul a raportat, de asemenea, un atac în oraşul Zaporojie, în care ar fi fost avariate blocuri de locuinţe.

„Cu fiecare nou atac cu rachete asupra infrastructurii civile, tot mai mulţi ucraineni sunt convinşi de necesitatea de a lupta până la prăbuşirea completă a regimului lui Putin”, a reacţionat Ministerul ucrainean al Apărării într-o postare pe Telegram.

Războiul din Ucraina, în imagini – Zilele 309 și 310

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here