Ucrainenii anunță uciderea celui de-al șaptelea general rus

Armata ucraineană susține că l-a ucis pe generalul locotenent rus Yakov Rezantsev, acesta fiind al șaptelea general din cadrul trupelor de invazie care moare pe front de la debutul războiului declanșat de Vladimir Putin, afirmă presa ucraineană. Informația nu a fost confirmată de presa rusă sau de surse independente.

Consilierul prezidențial ucrainean Oleksiy Arestovych a declarat și el că în sudul țării a fost ucis încă un general rus. „Trupele noastre (…) l-au ucis pe comandantul Armatei 49 din districtul sudic al Rusiei, generalul Yakov Rezantsev, într-un bombardament asupra aerodromului Chornobaivka„, în regiunea Herson (sud), a spus Arestovych într-un mesaj video.

Yakov Rezantsev s-a remarcat la începutul invaziei printr-o declarație agresivă, spunând că învingerea Ucrainei este o chestiune de ore.

Dacă știrea morții sale este reală, el ar putea fi al șaptelea din cei 20 de generali trimiși de Kremlin să dirijeze războiul. În Ucraina a fost ucis și un înalt comandant naval.

Yakov Rezantsev conducea Armata 49 a Rusiei din districtul militar de sud.

El ar fi fost omorât pe aeroportul Chornobaivka de lângă Herson, în al optulea atac al forțelor ucrainene asupra acestui obiectiv. Forțele ruse au continuat să aducă elicoptere, echipamente militare și să înființeze posturi de comandă acolo, în ciuda unei serii incredibile de atacuri reușite ale ucrainenilor în acel loc.

Comandanții ruși uciși în războiul din Ucraina

  • General-locotenentul Andrei Mordicev, comandantul Armatei a 8-a a Districtului Militar de Sud al Federației Ruse ar fi fost ucis în urma unui atac al forțelor armate ale Ucrainei asupra aerodromului de la Cernobaevka.
  • Generalul Magomed Tuşaev, considerat mâna dreaptă a liderului cecen Ramzan Kadîrov, şi-a pierdut viaţa la 26 februarie, lângă Kiev.
  • Presa ucraineană a relatat pe 3 martie că general-maiorul Andrei Suhovețki, comandant adjunct al Armatei 41 din cadrul Districtului Militar Central al Rusiei, a fost ucis de forțele armate ucrainene. Moartea acestuia a fost confirmată de camarazii săi pe rețeaua rusă de socializare VKontakte.
  • General-maiorul Vitali Gherasimov, şef de stat major şi prim-adjunct al comandantului Armatei 41-a din cadrul Districtului militar Centru al Rusiei, a fost ucis în luptele de la Harkov.
  • Generalul Andrei Kolesnikov – comandantul Armatei a 29-a din cadrul Districtului militar Est (Extremul Orient) al Federaţiei Ruse, a murit pe 11 martie.
  • La 15 martie, generalul Oleg Mitiaev, comandantul unei divizii ruse motorizate, a fost ucis de miliţiile ucrainene „Azov”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here